Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa

10.02.2015 07:30 -

Torstaina ja perjantaina 12. ja 13. helmikuuta järjestettävän valvontajakson aikana tullaan kiinnittämään erityistä huomiota jakeluautoliikenteeseen.

Valvontaa kohdennetaan muun muassa mahdollisiin sosiaalilainsäädännön rikkomisiin (ajo- ja lepoajat), kuormaukseen ja ajoneuvojen tekniseen kuntoon.

Myös kuljettajien vireystilaan liittyviä seikkoja valvotaan. Jakeluliikennehän käynnistyy aamuvarhaisella runkolinjaliikenteen ja liikkeiden aukioloaikojen tahdissa.

– Liikenneturvan mukaan väsymys on yksi liikenteen keskeisistä riskitekijöistä. Sen vaikutusta ei kuitenkaan helposti tunnisteta ja toisaalta vaikutusta usein myös vähätellään, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta sanoo.

Liikenneturvan selvityksen mukaan vastaajista neljännes oli kerran tai useammin torkahtanut rattiin ja 95 prosenttia kuljettajista oli ajanut väsyneenä kerran tai useammin.

Tutkijalautakunnan aineistosta (VALT- vuosiraportti 2013) tehdyssä selvityksessä todettiin, että väsymys oli ollut taustalla joka kuudennessa kuolonkolarissa ja liki joka viides kuolemaan johtanut onnettomuus johtuu väsymyksestä.

Valvontajakso on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista Truck & Bus -valvontateemaa. Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä kuljetusrikollisuuden torjunta ja paljastaminen.

Kilpailut

Uusimmat