Kuva: Senja Rapila

Suomalaisräppäri avautuu: "Isäni alkoholismi oli pahimmillaan, kun olin teini-iässä"

08.02.2017 18:45 - Senni Loikala

Korkki kii -kappaleen julkaissut Uniikki muistelee vaikeita kokemuksia isänsä alkoholismista.

Uniikki, oikealta nimeltään Dan Tolppanen, 35, julkaisi tiistaina Korkki kii -kappaleen, joka kertoo alkoholismin voittamisesta. Kappale on erittäin henkilökohtainen Uniikille, sillä hänen isänsä on selättänyt alkoholismin.

Räppäri kertoo menneisyytensä vaikeista kokemuksista Radio Novan Illan haastattelussa. Lue alta, miten Uniikki kuvailee isänsä matkaa alkoholismin kourista takaisin pinnalle.

Isä voitti alkoholismin

Isäni alkoholismi oli pahimmillaan, kun olin teini-iässä. Itsekin olin silloin herkimmillään ja välillä tuli yhteenottoja.

Lähimmäisen alkoholismiin ei hirveästi pysty puuttumaan. Totta kai yritin puhua isälleni mahdollisimman paljon siitä, mutta ethän sinä isällesi voi kauheasti mitään.

Minulle luvattiin aina, että juominen loppuisi. Onneksi se lopulta loppui, kun saimme äidin kanssa puhuttua isän hoitoon. Se tepsi viimein.

Kun isä tuli hoitojakson jälkeen takaisin kotiin, olimme kuin tulisilla hiilillä. Monet retkahtavat ja pitkään jännitti, että pitääkö tämä oikeasti. Meni pari kolme vuotta, kun aloimme todella uskomaan, että tämä on niin luja päätös, että se pitää.

Korkki kii -kappaleen julkaiseminen oli tärkeää, koska halusin tuoda ilmi, että tällaisille tarinoille on myös onnellisia loppuja. Alkoholisteilla on aina toivoa, koska pystyt itse vaikuttamaan siihen niin paljon. Koskaan ei pidä heittää toivoaan.

Biisin soittaminen vanhemmilleni ensimmäisen kerran oli herkkä hetki. Isäni tykkäsi kappaleesta kovasti ja antoi todella hyvää palautetta. Minusta oli hienoa tehdä isälle biisi, jossa kerroin, miten ylpeä olen hänestä."

Uniikista on tärkeää, että artistit näyttävät esimerkillään faneilleen, että vaikeistakin asioista kannattaa puhua. (kuva: Senja Rapila)

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, kuuntele Uniikin Korkki kii -kappale alta.

Kuuntele Radio Novan Iltaa maanantaista torstaihin kello 18-22. Seuraa ohjelman isäntiä Oku Luukkaista ja Esko Eerikäistä Facebookissa, jonne pääset tästä.

Uniikki joutui sunnuntain ja maanantain väliseksi yöksi sairaalaan. Räppäri kertoo rankasta sairastumisestaan lisää täällä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat