Uusimmat
Suosituimmat

Kirkkoherra kertoo isä Mitron potkuista: "Ei ole ollut missään yhteydessä minuun"

09.08.2016 08:16 - Tiina Svensk

Kirkkoherra Markku Salminen kertoi Radio Novan aamulle, mikä johti isä Mitron irtisanomiseen ortodoksisen papin virasta.

Radio Novan Aamun Aki ja Minna haastattelivat Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherraa Markku Salmista, joka on esittänyt päätöksen isä Mitron irtisanomisesta. Mitro Repo ei ole Salmisen mukaan ollut yhteydessä häneen potkujen jälkeen.

Kirkkoherra ei kommentoi yksittäisiä tapahtumia

Radio Novan Aamussa kerrotaan, että Mitro Revon irtisanomisen syyt ovat sopimaton käytös ja toistuvat työntekoon liittyvät ongelmat. Salmisen mukaan syitä ei tule ruotia julkisuudessa.

- Seurakunta on päättänyt, että ei ole tarkoitus henkilöön liittyviä asioita julkisuudessa ruotia, Salminen kuittaa. Hän lisää myös, että ei-toivottu käytös ja työntekoon liittyvät ongelmat ovat olleet syynä isä Mitron irtisanomiselle.

Kirkkoherra painottaa kuitenkin, että mitään yksityisasioita hän ei aio ruotia julkisuudessa sen enempää. Isä Mitro on kuitenkin ollut julkisuudessa monesta eri syystä viime vuosina. 

Europarlamentaarikon työn lisäksi otsikoihin on noussut kohu siitä, kuinka hän on kosketellut naisia sopimattomasti.

- Emme kommentoi yksittäisiä tapahtumia, Salminen kuittaa.

Mitro Repo ei ole vastannut uutisiin

Alunperin aloite isä Mitron irtisanomiseen tuli seurakuntalaisilta. Kirkkoherra Salminen vahvistaa väittämän pitävän paikkaansa. Hän lisää myös, että työyhteisön sisältä saatu palaute toimi aloitteena irtisanomiselle.

- Jokaisen meidän papin toiminnasta tulee palautetta. Tässä ei ole kyse mistään yhdestä viestistä, Salminen kertoo.

Mitro Repo on vastannut irtisanomisuutisiin kirkkoherran mukaan hiljaisuudella, vaikka hän on yrittänytkin ottaa pappiin yhteyttä. Uutisten jälkeen Repo ei ole ollut yhteydessä Salmiseen.

- Hän ei sen jälkeen ole ollut missään yhteydessä minuun. Ei tullut tapaamiseen, eikä vastannut yhteydenottopyyntöön. Ei millään tapaan ollut minuun yhteydessä, Salminen kertoo Radio Novan Aamulle.

Ensimmäisenä asiasta uutisoi Ilta-Sanomat

Aki ja Minna Radio Novan Aamussa maanantaista perjantaihin klo 6-10.