Novan Aamussa perehdytään Akin herätyskelloon ja aikaisemmin viikolla tapahtuneeseen myöhästymiseen. Minna pohtii myötäjäisiä ja Aki kaupungissa liikkumisen helppoutta.
Rabdomyolyysi, eli lihaskudosten äkillinen vaurio voi pahimmillaan aiheuttaa jopa munuaisvaurioita.
Esimerkiksi pyöräilykypärä ja kengät ovat asioita, jotka tulis mieluiten hankkia uutena.
Lähiajovaloilla ajava autoilija huomaa pimeässä liikkuvan jalankulkijan noin 40 metrin etäisyydeltä, kun taas heijastinta käyttävä jalankulkija näkyy jopa noin 150 metrin etäisyydeltä, muistuttaa Trafi. 
Mainoksella halutaan muistuttaa tärkeästä asiasta, eli pyöräilijöiden näkyvyydestä ja huomaamisesta liikenteessä. Pyöräilijöihin pitäisi aina kiinnittää yhtä paljon huomiota kuin mainoksen alastomaan pyöräilijään.
Koululaisten siirtyessä kesälomalle lapset liikkuvat liikenteessä eri tavalla, eri paikoissa ja eri aikoina kuin kouluvuoden aikana.
Tänään vietetään koko Suomessa Pukupyöräilypäivää, jolloin kannustetaan herrasmiehiä ja leidejä taittamaan työ- ja muut matkansa polkupyörällä tyylikkäästi pukeutuneena. Turvallisuudesta ei tule kuitenkaan tinkiä.
Perjantaina 22.5. vietetään koko Suomessa Pukupyöräilypäivää, jolloin kannustetaan herrasmiehiä ja leidejä taittamaan työ- ja muut matkansa polkupyörällä tyylikkäästi pukeutuneena.
Tutkijan mielestä polkupyöräreitit pitäisi saada autoreittejä nopeammiksi taajamissa.
Moni pohtii ulkomaanmatkalla auton vuokraamista, mutta pärjääminen vieraassa liikennekulttuurissa jännittää. MTV3:n meteorologi Miina Manninen ei enää pelkää: nainen on uskaltautunut jopa kevyen liikenteen edustajaksi vieraillakin mailla. Seuraavaksi nainen fillaroi Kanadasta Argentiinaan.
Suomalainen pariskunta on ajanut yli 153000 kilometriä Suomen maanteitä.
Liikenneturvan vuoden 2012 pyöräilykypärätarkkailuissa 37 prosenttia pyöräilijöistä käytti pyöräilykypärää. Kypärän käyttö on yleistynyt vuoden 1990 neljästä prosentista viime kesän 37 prosenttiin.
Polkupyöräily, ratsastus ja joukkuepelit aiheuttavat eniten harrastusperäisiä vakavia vammoja, kertoo tuore väitöstutkimus.
Helsingin Maanystävät ry ja Helsingin polkupyöräilijät järjestävät mielenosoituskulkueen Kriittisen pyöräretken helsingissä.
Etenkin teini-ikäiset ja ikäihmiset pyöräilevät yhä ilman kypärää. Molemmat ikäryhmät ovat kuitenkin riskialttiita pyöräilyonnettomuuksille.
Polkupyörä vaatii säännöllisin väliajoin huoltoa ja matkat taittuvat turvallisemmin ja kevyemmin hyvin huolletulla pyörällä.