Miltä kuulostaisi kiva pyöräretki Kanadasta Argentiinaan?

25.04.2014 10:05 -

Moni pohtii ulkomaanmatkalla auton vuokraamista, mutta pärjääminen vieraassa liikennekulttuurissa jännittää. MTV3:n meteorologi Miina Manninen ei enää pelkää: nainen on uskaltautunut jopa kevyen liikenteen edustajaksi vieraillakin mailla. Seuraavaksi nainen fillaroi Kanadasta Argentiinaan.

Miina on puolisonsa Oton kanssa aiempina vuosina fillaroinut Euroopassa. Perjantaina 25. huhtikuuta Ajoneuvoksessa kuullussa haastattelussa säänainen tunnusti Sari Seppälälle, että hänellekin teki aluksi tiukkaa liittyä liikenteeseen lihasvoimaisen kaksipyöräisensä kanssa. 

– Täytyy myöntää, että ekan kerran, kun olimme Kroatiassa ja katsoin sitä liikennettä tien sivusta tuntui, että ei seillä kyllä pysy hengissä. Autot ajavat kovaa ja tiet ovat kapeita. Mutta ihmiset kyllä huomioivat pyöräilijät ihan loistavasti.

Ajoneuvoksessa usein vieraillut MTV:n meteorologi on suuntaamassa siippansa kanssa Kanadaan heti vapun jälkeen. Sieltä kaksikko matkaa satuloillaan aina Argentiinaan asti, "jos suunnitelmat eivät nyt satu matkalla muuttumaan". Aikaa rutistukseen Miina ja Otto ovat varanneet vuoden, joten maisemiakin ennättää katsella.

Paljonko tavaraa Miina ottaa mukaan vuoden retkeä varten?  Miksi matka on naisen suuri unelma? Kuuntele Radio Novan tekemän haastattelun ensimmäinen osa!

 

Pyöräilijää pelottaa stadissa

Hieman yllättäen yksi hurjimmista paikoista pyöräilijöille löytyy Miinan mielestä läheltä. Rakkaassa pääkaupungissa pelottaa enemmän kuin Kroatian vuoristoisilla ja mutkaisilla teillä. Kuuntele haastattelun toinen osa, jossa selviää, minkälaisia terveisiä Miina lähetti helsinkiläisille?

Miinan ja Oton lauantaina 26. toukokuuta alkavaa huimaa pyöräseikkailua voi seurata pariskunnan blogista, jossa löytyvät tunnelmat myös valmistelusta ja aiemmilta reissuilta.

(Radio Nova)

Kuva: Shutterstock

Kilpailut

Uusimmat