Katupölyn hengittäminen ei ole terveellistä kenellekään.
Katupöly voi aiheuttaa erilaisia ärsytysoireita, kuten nuhaa, yskää sekä silmien ja kurkun kutinaa.
Radio Novan Päivässä pohdittiin, mitä muotivillitystä ei haluta enää takaisin. Kansallisen lukuviikon kunniaksi, lukukeskuksen toiminnanjohtaja Emmi Jäkkö kertoi millä mallilla suomalaisten lukutaito on tänä päivänä. Katupöly vaivaa tällä hetkellä etenkin allergiasta kärsiviä. Tuottaja-Nea haastatteli Helsingin kaupungin kaupunkiympäristö ja katukunnossapidon tiimipäällikköä Tarja Mylleriä. Studiossa vieraili uuden ”Eilisen mä”- kappaleensa julkaissut Abreu. Kuuntele kooste tästä!
Pahin tilanne on tyypillisesti ruuhka-aikoina vilkkaasti liikennöidyillä katu- ja tieosuuksilla.
Katupölykausi etenee paikallisesti sään ja lumitilanteen mukaan. Allergia- ja astmaliitto ja Hengitysliitto korostavat, että katupöly on terveyshaitta kaikille, ja erityisesti lapsille sekä astmaa ja keuhkoahtaumatautia sairastaville.
Etelä-Suomessa on koettu jo kevään ensimmäiset katupölypäivät. Aurinkoisessa säässä paljaat tiet ja penkat ovat kuivuneet ja liikenne nostatti talven aikana kertyneet pölyt ilmaan. Pöly on peräisin hiekoitushiekasta ja teiden päällysteestä kuluneesta aineksesta.
Katupöly kiusaa etenkin eteläisessä Suomessa. Katupölykausi on alkanut poikkeuksellisen aikaisin. Kaupunkilaisia vaivaa sankka liikenteen nostattama katupöly.
Allergia- ja astmaliitto ja Hengitysliitto kehottavat ihmisiä suojaamaan hengitystiet pölyltä katujen puhdistamista odotellessa.