Kuva: Yle

"Paskanen työ ja huono palkka" - uutuusohjelmassa seurataan nuorten porohoitajien elämää

16.01.2024 10:15 - Reija Saarinen

Dokumenttisarjassa seurataan neljän nuoren elämää Suomen Lapissa.

Unelma Lapista -sarjan tekijöiden uutuus tutustuttaa katsojat porohoitajien elämään. Poronuoret-sarjassa seurataan Sunnan, Violan, Aleksin ja Eeron elämää vuoden ajan. Dokkarisarjassa kuljetaan Levin yöelämästä kelkkamessuille ja syksyn poroerotuksista kevään ensimmäisten vasojen syntymään.

"Paskanen työ ja huono palkka. Tätä tehdään rakkaudesta lajiin," tiedotteessa todetaan. 

Sarjassa mukana oleva Viola, 20, asuu Sodankylässä ja opiskelee Pohjois-Norjassa. 27-vuotiaasta torniolaisesta Eerosta rakkaus teki inarilaisen porohoitajan. Elämässään hän taiteilee hektisen pikkulapsiarjen, kahden työn ja taloushaasteiden kanssa. 

Kemijärveläinen Aleksi, 27, sen sijaan haluaa kehittää poronhoitoa, mutta luisuu kohti jaksamisensa rajoja. Hänen haaveenaan on löytää puoliso, joka olisi valmis ymmärtämään poronhoidon sitovuuden. Sunna, 20, Karesuvannosta on sähköasentaja. Hän opiskelee porotaloutta ja käy kavereiden kanssa lautailemassa ja keikoilla. Hänen haasteenaan on yhdistää suvussa kulkeva poronhoito ja uusi tulevaisuuden haave.

Poronhoito on elämäntapa, jonka takia jokainen on tehnyt isoja valintoja, jopa uhrauksia. Onko tällä elämäntavalla tulevaisuutta? Nuorten elämään pääsee tutustumaan 12. helmikuuta alkaen Yle TV2:ssa klo 21.00. Saman päivän aikana kaikki jaksot tulevat myös Yle Areenaan. 

Lue myös: Suosittu suomalainen rikossarja jatkuu helmikuussa - nyt ratkotaan rituaalimurhia

Kilpailut

Uusimmat