Kuva: AOP

Barbie-elokuvan suursuosio on kasvattanut lelujen myyntiä

29.10.2023 15:15 - Minttu Tikkanen

Barbie-huuma jatkuu

Menneenä kesänä ensi-iltansa saanut Barbie-elokuva on kasvattanut Barbie-lelujen myyntiä merkittävästi, uutisoi muun muassa BBC.

Barbie-leluja valmistava Mattel on kasvattanut lelujen myyntiään heinäkuun ja syyskuun välillä 16 prosentilla siitä, mitä se oli vastaavalla jaksolla vuonna 2022.

Mattel on aiemmin tiedottanut tavoittelevansa noin 125 miljoonan dollarin lisävoittoa elokuvan myötä. Tavoite on jo käytännössä saavutettu. Leluvalmistaja on jo pitkään pyrkinyt investoimaan elokuviin, sillä toivoo niiden kasvattavan myyntiä, kuten nyt näyttääkin tapahtuneen. Mattelin toimitusjohtaja kertoo yrityksen varautuvan kovin odotuksin tulevaan joulusesonkiin.

- Strategiamme palvelee meitä hyvin. Olemme asemoituneet kilpailullisesti todella hyvin ja odotamme vahvaa lomasesonkia, toimitusjohtaja Ynon Kreiz sanoo.

Lelujen menekki ei ole ihmekään, sillä myös elokuva oli valtaisa hitti, jonka näkivät tuhannet ihmiset. Samalla elokuvan ohjaaja Greta Gerwigistä tuli eniten voittoa elokuvalla tehnyt naisohjaaja. Barbie on tahkonnut voittoa jo 1,4 miljardin dollarin edestä.

Lue myös: Saako suosittu Barbie-elokuva jatkoa?

Lue myös: Barbie-elokuva ylitti maagisen rajapyykin ja teki historiaa

Lue myös: Barbie-elokuvan suosio näkyy myös vauvojen nimissä

Lue myös: Venäjällä ei esitetä Barbieta eikä Oppenheimeria

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat