Kuva: Bo Stranden

Andy McCoyn kauniit sanat koskettivat Michael Monroeta - "Lämmitti sydäntä"

24.09.2023 18:15 - Lauri Kujanpää

Andy McCoy on mukana Monroesta kertovassa uutuusdokumentissa.

Muusikko Michael Monroesta, eli Matti Fagerholmista, 61, ilmestyy 29. syyskuuta dokumenttielokuva. Dokkari on Pete Eklundin ohjaama ja tuottama tarina unelmista ja niiden särkymisestä.

Elokuvassa sukelletaan pintaa syvemmälle Monroen elämään ja uraan rehellisellä otteella. Dokumenttielokuvassa pureudutaan Fagerholmin elämään ja siihen, miten hänestä tuli koko kansan tuntema Michael Monroe 70-luvun lopussa perustetun Hanoi Rocks -yhtyeen myötä. Muusikon värikäs elämä ja vaiheikas ura ovat kaikkine käänteineen poikkeuksellisia.

- Eklund on tehnyt mahtavaa jälkeä ja kun näin tämän ensimmäisen kerran, niin tajusin, että tästä tulee todella hyvä. Halusin kokonaisuuteen lähinnä enemmän musiikkia ja sitä hieman lopussa säädimme, Monroe sanoo Voice.fi:n haastattelussa. 

- Materiaalia oli valtavasti ja haastatteluja tehtiin todella paljon. Oli iso kynnys miettiä, että mitä jätetään pois. Tarina kuitenkin oli tärkein, eikä se, kuka puhuu, hän jatkaa. 

Dokumenttia tehtiin pieteetillä ja Eklund ja Monroe tekivät jatkuvasti yhteistyötä sen eteen, että kaikki palaset loksahtavat kohdilleen. Ääneen dokumentissa pääsevät muun muassa Alice Cooper, Slash, Lemmy Kilmister, Andy McCoy sekä Mott The Hooplen Ian Hunter. Hunter on yksi Monroen suurimmista sankareista. 

- Hän on yksi historian loistavimpia säveltäjiä ja halusin ehdottomasti, että hän on mukana. Ian on hieno tyyppi ja maailma ei tiedä hänestä tarpeeksi. 

Cooperin läsnäolo oli myös Monroelle tärkeää. 

- Hän on suuri sankari. Jokainen hetki hänen kanssaan on kullanarvoinen. Minussa on aina se pikkupoika, joka innostuu hänen näkemisestään. Cooper on kiltti ja ihana ihminen. Olen kiitollinen siitä, että olemme ystäviä. 

Monroen Hanoi Rocks -yhtyetoveri Andy McCoy puhuu dokumentissa hyvin suorasanaisesti ja kertoo omia kokemuksiaan Monroesta. McCoy myös kehuu Monroeta valtavasti ja kutsuu tätä "timanttijäbäksi". Monroesta oli koskettavaa kuulla McCoyn kehuja. 

- Se kosketti ja se oli ihana kuulla. Se lämmmitti sydäntä ja on hienoa kuulla, että hän arvostaa minua. Andy on kuitenkin ollut yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä ja vaikka on tapahtunut paljon, niin meillä on aina yhteys.

Seuraavaksi Monroe keskittyy Demolition 23. yhtyeen keikkoihin. Monroen ja Sami Yaffan vuonna 1993 New Yorkissa perustama, suureen kulttimaineeseen noussut yhtye Demolition 23. tekee yllättävän paluun esiintymislavoille soittamalla muutaman harvinaisen keikan Suomessa syksyllä 2023. Ensimmäinen keikka on 28. syyskuuta Tampereella

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä, Radio City, Radio SuomiRock ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Michael Monroen ja Sami Yaffan perustama Demolition 23. -yhtye palaa keikkalavoille

Lue myös: Michael Monroe muistelee, kuinka päätyi esiintymään Guns N' Rosesin levyillä

Lue myös: Michael Monroe -dokumenttielokuvan traileri julki - luvassa tähtihetkiä, sekä traagisia käännekohtia

Kilpailut

Uusimmat