Kuva: AOP

Barbien esittämistä ei sallita kaikkialla maailmassa

11.08.2023 19:15 - Minttu Tikkanen

Lähi-Idässä elokuvaan suhtaudutaan jyrkästi.

Menestyselokuva Barbie on tehnyt katsojiinsa vaikutuksen muun muassa naiskuvallaan ja feminismillään. Kaikkialla maailmassa samoista syistä elokuva ei mene sensuurista läpi.

Kuwaitissa Barbien esitys kielletään vedoten "maan julkisen siveyden suojeluun". Kuwaitissa elokuvien esittämisestä päättää lautakunta, joka yleensä päätyy leikkaamaan elokuvista joitakin maassa sopimattomina pidettyjä kohtauksia, mutta Barbien tapauksessa koko elokuva edustaa lautakunnan mukaan kielletynlaista käytöstä, joten sen kieltämisestä päätettiin suoraan.

Kuwait ei ole ainoa maa, jossa Barbieen suhtaudutaan ankarasti. Myös Libanonissa maan kulttuuriministeri Mohammad Mortada kritisoi elokuvaa ankarasti, koska hänen mukaansa elokuva "mainostaa homoseksuaalisuutta". Joissakin Lähi-Idän maissa elokuva kuitenkin on nähnyt päivänvalon. Näin on käynyt esimerkiksi Saudi-Arabiassa.

Barbien on ohjannut Greta Gerwig, joka on samalla tehnyt elokuvalla parhaan tuloksen koskaan naisen ohjaamalle elokuvalle. Pääosia esittävät Margot Robbie ja Ryan Gosling. Barbie on ollut elokuvateattereissa valtava hitti ja kerännyt jo yli miljardin lipputulot.

Lue myös: Barbie-elokuva ylitti maagisen rajapyykin ja teki historiaa

Lue myös: Barbie teki historiaa - paras ensi-iltaviikonlopun tulos naisen ohjaamalle elokuvalle koskaan

Lue myös: Barbie-elokuva nousi välittömästi ilmiöksi - rikkoo maailmalla ennätyksiä

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat