Kuva: AOP

Barbie-elokuva ylitti maagisen rajapyykin ja teki historiaa

07.08.2023 21:15 - Lauri Kujanpää

Barbie-elokuva on ollut valtava maailmanlaajuinen hitti.

Barbie-elokuva on ollut valtava hitti ja nyt CNN-julkaisun mukaan elokuvan lipputulot ovat ylittäneet maailmanlaajuisesti yli miljardi dollaria.  Barbien on ohjannut Greta Gerwig ja Barbie on ensimmäinen naisohjaajan ohjaama elokuva, joka on ylittänyt miljardin lippukassoilla.

Vain 50 elokuvaa on ylittänyt miljardin maagisen rajapyykin historian aikana. Maailman tuottoisin elokuva on alun perin vuonna 2009 julkaistu Avatar, joka on kerännyt lähes kolmen miljardin lipputulot. 

Barbieta tähdittävät Margot Robbie sekä Ryan Gosling. Robbie, joka on myös toiminut Barbien tuottajana, kertoi viime kuussa Collider-julkaisun haastattelussa, että hän puhui miljardin tavotteesta jo kertoessaan elokuvaideasta studiotapaamisissa.

- Kerroin heille, että teemme miljardin ja ehkä saatoin ylimyydä, mutta meillä oli elokuva  tehtävänä, Robbie sanoi tuolloin. Nyt puheet ovat muuttuneet teoiksi. 

Barbie-elokuvassa seurataan lelumaailmasta tuttujen Barbien je Kenin elämää. Lopulta kaksikko päätyy Barbielandista oikeiden ihmisten maailmaan.

Näet elokuvan trailerin alta tai tästä. 

Lue myös: Barbie-elokuvasta tuttu kappale nousi hitiksi - esittäjänä Ryan Gosling

Lue myös: Margot Robbie ei aluksi uskonut tähdittävänsä Barbieta - kertoo nyt, kuinka päätyi rooliin

Lue myös: Barbie teki historiaa - paras ensi-iltaviikonlopun tulos naisen ohjaamalle elokuvalle koskaan

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat