Kuva: AOP

Barbie teki historiaa - paras ensi-iltaviikonlopun tulos naisen ohjaamalle elokuvalle koskaan

25.07.2023 19:15 - Minttu Tikkanen

Greta Gerwigin ohjaama elokuva on tehnyt valtaisan tuloksen.

Kaikki puhuvat nyt Barbiesta. Viikonloppuna ensi-iltansa saanut elokuva on kerännyt pelkästään avausviikonloppunaan miljoonien dollareiden edestä ihmisiä elokuvateattereihin.

Elokuvan on ohjannut Greta Gerwig, joka tekee teoksellaan myös historiaa. The Guardian uutisoi, että ensi-iltaviikonlopun tulos on ylivoimaisesti paras naisen ohjaamalle elokuvalle kautta aikojen.

Avausviikonloppunaan Barbie teki maailmanlaajuisesti 337 000 miljoonan dollarin lippukassatulot elokuvateattereissa. Se on yhtä aikaa myös tämän vuoden kovin tulos minkään elokuvan ensi-iltaviikonlopulle.

Greta Gerwig on ohjannut Barbie-elokuvan. (kuva: AOP)

Gerwig on aiemmin ohjannut ennemmin indie-kategoriaan luokiteltuja elokuvia kuten Lady Bird sekä Little Women, jotka molemmat saivat hyvin myönteisen vastaanoton.

Poikkeuksellinen viikonloppu

Viikonloppu oli muutoinkin poikkeuksellinen, sillä samaan aikaan ensi-iltaan tuli myös Oppenheimer-uutuuselokuva, joka sekin tuotti lipputuloina viikonloppuna Yhdysvalloissa The Guardianin mukaan 80 miljoonaa dollaria.

Elokuvateatterikävijät palasivat rytinällä alan vietettyä tavallista hiljaisempaa eloa viime vuosien ajan. Sosiaalisessa mediassa elokuvateattereiden superviikonloppu on saanut hauskan yhdistelmänimen Barbenheimer. 

The Guardianin artikkelin mukaan mennyt viikonloppu on yksi tuottoisimmista koskaan, sillä on hyvin poikkeuksellista, että kaksi eri elokuvaa onnistuvat tahkoamaan jättituloksen saman viikonlopun aikana.

Lue myös: Barbie-elokuva nousi välittömästi ilmiöksi - rikkoo maailmalla ennätyksiä

Lue myös: Tuleeko Barbie-elokuvalle jatko-osa? Margot Robbie vastaa

Lähde: The Guardian

Kilpailut

Uusimmat