Kuva: MTV

Nelli Matulan piti hillitä arkista tapaansa, jotta Masked Singer -salaisuus ei paljastuisi

01.12.2022 20:15 - Iiro Myllymäki

Nelli Matula antoi kaikkensa Masked Singer Suomeen. Kokemus oli hänelle jopa terapeuttinen.

Voit kuunnella Nelli Matulan koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Artisti Nelli Matula, 26, sijoittui kolmanneksi MTV3:n Masked Singer Suomi -ohjelman hiljattain loppuneella kaudella. Matulan Hodari-hahmon voittivat ainoastaan Tuure Boeliuksen Örkki ja ykköseksi yltänyt Lenni-Kalle Taipaleen Musta-Lammas.

Matula antoi Masked Singerissä kaikkensa. Hän kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että kokemus oli ennen kaikkea älyttömän hauska.

- Nautin siitä, että sain tehdä ihan täysillä, mutta kieli poskessa ja vitsaillen. Pääsin toteuttamaan typerimpiä, villeimpiä ja koomisimpia ideoitani, Matula sanoo.

Hodarin puku oli fyysisesti vaativa. (kuva: MTV)

Matula kokee, että piilossa tehty revittely oli jopa terapeuttista. Hän sai entistä enemmän vahvistusta sille, että itseään ei tule ottaa liian vakavasti.

Finaalijaksossa nähtiin, miten Matula purskahti itkuun maskin poistettuaan. Tässä kohtaa artistin päässä risteili monia tunteita. Hän oli huojentunut, että rankka puristus oli ohi ja tyytyväinen siitä, että oli päässyt näyttämään kaikki suunnittelemansa esitykset ohjelmassa.

- Ihan inhimillisesti siinä oli myös pieni kirpaisu siitä, että annoin ihan kaiken, mitä minulla on antaa, eikä se riittänyt ihan voittoon asti. Tunne oli ennen kaikkea kiitollisuutta, väsymystä ja jännityksen ja latauksen purkautumista, Matula kertoo.

Vaikea pitää salaisuutta

Matula näki paljon vaivaa esitystensä eteen. Ensimmäisessä jaksossa Hodari esitti Yön kuningattaren aarian, jota varten Matula opiskeli oopperalaulamista ja saksan lausumista. Myöhemmin kaudella hän opetteli myös espanjaksi laulamista. Koreografiat olivat vaativia, ja pitivät sisällään niin salsaa, voltteja kuin tankotanssiakin. Matula on jakanut matkansa kohokohtia Instagram-videolla, jonka pääset katsomaan alta. Jos upotus ei näy, näet julkaisun tästä linkistä.

Paljon tanssia harrastanutta artistia yllätti Masked Singerissä eniten sen fyysinen vaativuus. Hodarin puku painoi noin kymmenen kiloa, ja kaikki liikkeet piti tehdä liioitellun isosti, jotta ne näyttivät puvun kanssa hyviltä. Puvun sisältä näki huonosti, ja mikrofonikättä piti pitää liki suoraan ojossa, jotta mikrofoni osoittaisi Hodarin suuhun.

Panelistit arvasivat jo ennen finaalia, että puvun sisällä on Nelli Matula. Tämä ei naista harmittanut.

- Kun näin niin paljon vaivaa esityksiin, oli kivaa, että kehut tulivat oikeaan osoitteeseen, Matula sanoo.

Masked Singerin luonteeseen kuuluu salamyhkäisyys ja se, että kenellekään ei saa paljastaa mukana olemistaan. Salaisuuden pitäminen oli Nelli Matulalle todella vaikeaa. Hän oli projektista niin innoissaan, että olisi halunnut puhua asiasta perheelleen ja ystävilleen.

- Kävin salaisesti pitkään oopperatunneilla. Olin hirveän ylpeä, että olin opetellut yhden vaikemmista sopraanoaarioista enkä voinut kehuskella siitä kenellekään, Matula sanoo ja nauraa.

Naisen piti myös hillitä erästä arkista tapaansa, jotta kukaan ei ala epäillä mitään.

- Rallattelen aika usein, jos teen vaikka ruokaa tai puuhastelen jotain. Hyräilen biisejä, jotka sattuvat pyörimään päässä. Olisi ollut aika iso paljastus, jos ennen kiertuetreenejä tanssijoideni kanssa rupean rallattelemaan oopperaa.

Nelli Matulalla on takanaan kiireinen vuosi. Hän julkaisi keväällä toisen albuminsa Kiltti tyttö ja on tehnyt paljon keikkoja. Vuoden huipensivat Masked Singer Suomi ja Disneyn joululyhytanimaatioon tehty, suomeksi käännetty kappale. Ensi vuodelle Matula lupaa uutta musiikkia ja lisää keikkoja, mutta levätäkin täytyy.

- Tunnen henkisen ja fyysisen uupumuksen. Uskon, että kevät on pientä voimien keräilyä. Kolmosalbumi on hyvää vauhtia tulossa, ja siihen on kaikki konseptit valmiina. Olen innoissani musiikista, jota olen tehnyt.

Koko haastattelun pääset kuuntelemaan artikkelin alusta tai Podplaysta tästä linkistä. Haastattelussa Matula puhuu myös siitä, millainen jouluihminen hän on ja miten hänen suorituskeskeisyytensä näkyy myös jouluvalmisteluissa.

Lue myös: Nelli Matulan hengästyttävät jouluvalmistelut kielivät laajemmasta ongelmasta, josta nainen haluaa jo päästä eroon

Lue myös: Nelli Matula avoimena haasteistaan perfektionistina: "Tirautin salaa pari liikutuksen kyyneltä"

Kilpailut

Uusimmat