Kuva: AOP

Linnan juhlat järjestetään jälleen - suuri osa vieraista täysin ensikertalaisia

04.11.2022 13:15 - Minttu Tikkanen

Vierasmäärää on tänä vuonna pienennetty.

Kahtena viime vuonna peruuntuneet Linnan juhlat järjestetään jälleen itsenäisyyspäivänä.

Tällä kertaa itsenäisyyspäivän vastaanotto on silti hieman totuttua pienempi vierasmäärältään. Presidentin kanslian tiedotteessa kerrotaan, että kutsuttuna on noin 1300 vierasta, joihin kuuluvat vuonna myös 2021 kutsun saaneet vieraat. Määrä on noin kolmanneksen pienempi kuin edellisvuosina.

Lisäksi tänä vuonna painotus on erityisesti terveydenhuollon ammattilaisissa sekä koronaturvallisuudesta huolehtivissa henkilöissä. Tänä vuonna merkittävä osuus vieraista on ensikertalaisia. Virkansa puolesta kutsuttuja on tänä vuonna puolestaan vähemmän.

Itsenäisyyspäivän kunniavieraita kuten sotaveteraaneja ja lottia on kuitenkin kutsuttu omaan erityiseen tilaisuuteensa  Presidentinlinnaan jo itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla.

"Suomi on vakaa maa tällä hetkellä niin epävakaassa maailman ajassa. Olemme aina selviytyneet haastavista ajoista itseemme luottaen ja toisiamme auttaen. Tänä vuonna haluamme muistaa heitä, jotka ovat tehneet työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi ja omalla toiminnallaan edistäneet Suomen vahvuuksia", kuvailee tasavallan presidentti Sauli Niinistö tiedotteessa.

Lue myös: Anna Puu ja Sami Sykkö jakoivat aikoinaan hauskan hetken Linnan juhlissa - 'Tanssittiin silti'

Lue myös: Tarja Halosella oli hauska tapa emännöimissään Linnan juhlissa: "Täytyy tunnustaa ja paljastaa"

Kilpailut

Uusimmat