Kuva: Viivi Huuska

Odotetulla Mestarit-kiertueella teemana myös ympäristövastuullisuus - 'Energiakriisi näkyy tapahtumissa'

11.10.2022 17:15 - Lauri Kujanpää

Mestarit-kiertuetta tähdittävät Vesala, Ellinoora, Kaija Koo sekä Jenni Vartiainen.

Odotettu Vesalan, Ellinooran, Kaija Koon ja Jenni Vartiaisen tähdittämä Mestarit-kiertue alkaa pian Espoosta.

Musiikin lisäksi valokeilassa on ympäristövastuullisuus. Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki kartoittaa kiertueella tapahtumien ympäristövaikutuksia ja kiertuepaikkojen kanssa on jo käyty vuoropuhelua ympäristölle hyvien käytäntöjen edistämisestä.

Joutsenmerkille Mestarit-kiertueen yhteistyö avaa vaikutusmahdollisuuksia myös tapahtumien parissa. Warner Musicin vastuullisuustyö puolestaan saa vauhtia Joutsenmerkin monipuolisesta asiantuntemuksesta.

- Kaikkien keikkapaikkojen kanssa on käyty vuoropuhelua muun muassa energian käytöstä, jätteistä, siivouksesta, vastuullisesta ruoasta ja ympäristömerkityistä hankinnoista. Näistä on tehty parannusehdotuksia keikkapaikoille, Joutsenmerkkiä hallinnoivan Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen kertoo.

- Jatkossa Warner Music tulee jatkamaan vuoropuhelua keikkapaikkojen kanssa ja myös seuraamaan vastuullisuusasioiden kehitystä. Yhteistyö Joutsenmerkin kanssa on osa laajempaa strategiaamme, jossa tavoitteenamme on tehdä vastuullisempia valintoja kaikessa toiminnassamme, Warner Musicin toimitusjohtaja Niko Nordström sanoo.

Energiakriisi näkyy ja tuntuu myös tapahtuma-alalla. Joutsenmerkki ja Warner Music keräävätkin tiedot keikkapaikkojen energiankäytöstä sekä polttoaineen kulutuksesta Mestarit-kiertueella. Kiertueen jälkeen lasketaan kokonaisenergiankulutus ja mietitään, miten sitä voidaan jatkossa pienentää.

Merkittävät ympäristöteot arvioidaan

Yksi konkreettinen ympäristöteko syksyn kiertueella on se, että Warner Musicin henkilökunta ja artistit yöpyvät Joutsenmerkityissä Scandic-hotelleissa, joissa ympäristöasiat ovat jo valmiiksi erinomaisella tasolla. Ympäristömerkittyä hotellia suositellaan myös yleisölle.

Joukkoliikenteen käyttäminen on myös ympäristöteko. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla Warner Music ja HSL kannustavat kaupunkilaisia liikkumaan vastuullisesti joukkoliikenteellä niin tapahtumiin kuin tapahtumien ulkopuolella normaalissa arjessaan.

Mestarit-kiertueen kaikki ympäristötoimenpiteet dokumentoidaan ja arvioidaan kiertueen jälkeen. Parhaat käytännöt pyritään siirtämään jatkossa käytännön toimintatapoihin.

Konserttiajat ja -paikat

Pe 21.10. Espoo, Metro Areena

Pe 28.10. Vaasa, Vaasan Sähkö Areena

La 29.10. Turku, Gatorade Center

Pe 4.11. Kuopio, Kuopio-halli

La 5.11. Oulu, Ouluhalli

La 12.11. Tampere, Nokia Arena

Su 13.11. Helsinki, Helsingin jäähalli

Lue myös: Mestarit-kiertue laajenee yleisön pyynnöstä: "Erityinen kokemus niin yleisölle kuin esiintyjillekin"

Lue myös: Mestarit Areenalla -kohu on nyt saanut päätöksensä: "Kunnioitamme toinen toistemme työtä"

Kilpailut

Uusimmat