Kuva: AOP / Shutterstock

Kevin Spacey tuomittiin maksamaan yli 30 miljoonaa euroa House of Cards -sarjan tuotantoyhtiölle

05.08.2022 19:15 - Jenni Tuusjärvi

Näyttelijä erotettiin sarjasta ahdistelusyytösten vuoksi, eikä häntä nähdä sen vuoksi sarjan viimeisellä tuotantokaudella.

Näyttelijä Kevin Spacey, 63, on tuomittu maksamaan House of Cards -sarjan tuotantoyhtiönä toimineelle MRC:lle 31 miljoonan euron edestä korvauksia sopimusrikkomuksen vuoksi. Spacey erotettiin sarjasta vuonna 2017 paljastuneiden seksuaalirikossyytösten seurauksena.

The Wall Street Journalin mukaan Spaceyn on maksettava tuotantoyhtiölle vahingonkorvausta 29,5 miljoonaa euroa ja asianajokuluja yli miljoona euroa.

Useat henkilöt astuivat vuonna 2017 esiin kertoen Spaceyn ahdistelleen heitä seksuaalisesti. Näyttelijä on itse kiistänyt syytökset.

Tuotantoyhtiö toimi kuitenkin nopeasti syytösten tullessa ilmi ja irtisanoi näyttelijän tuotannostaan. CNN:n marraskuussa 2017 julkaiseman raportin mukaan Spacey oli vahingoittanut toiminnallaan House of Cards -sarjan työskentelyilmapiiriä. suoratoistopalvelu Netflix katkaisi kaikki suhteet näyttelijään ennen House of Cardsin viimeistä tuotantokautta. Tästä syystä näyttelijä ei esiinny sarjan kuudennella kaudella.

Spacey näytteli suositussa poliittisessa draamasarjassa poliitikko Frank Underwoodia ja hän oli sarjan keskeisiä hahmoja.

Kevin Spacey Lontoossa 14. heinäkuuta 2022. (kuva: AOP / Shutterstock)

Vahingonkorvaustuomio julistettiin vain muutama viikko sen jälkeen, kun Spacey vannoi syyttömyyttään Lontoossa pidetyssä kuulemistilaisuudessa. Spaceyta syytetään kolmen miehen seksuaalisesta ahdistelusta. Tulevan oikeudenkäynnin on määrä alkaa kesäkuun 6. päivä 2023.

Lue myös: Ahdistelusta syytetyn Kevin Spaceyn ura ei olekaan ohi - valittiin näyttelijäksi pedofiilielokuvaan

Lue myös: Missä on Kevin Spacey? Kukaan ei ole nähnyt Oscar-voittajaa yli vuoteen

Lue myös: Kevin Spaceyn ahdinko syvenee - uutuusleffa tuotti avauspäivänä vain vähän yli 100 euroa

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat