Kuva: David Bowie / Neon / Universal / Brett Morgen

David Bowien elämään perustuvan elokuvan traileri julkaistiin - ohjaaja lupaa uniikin kokemuksen

23.05.2022 17:45 - Riia Frost

Moonage Daydream -elokuva on ensimmäinen David Bowien kuolinpesän virallisesti hyväksymä elokuvaprojekti.

Edesmenneen kansainvälisen supertähden David Bowien elämään perustuvan Moonage Daydream -elokuvan ensimmäinen traileri on viimeinkin julkaistu. Elokuvan kuvaillaan käsittelevän Bowien luovaa, musiikillista ja henkistä matkaa. Variety-julkaisun mukaan Moonage Daydream on ensimmäinen Bowien kuolinpesän virallisesti hyväksymä elokuvaprojekti.

Elokuva sisältää ennennäkemätöntä materiaalia niin Bowien elämästä, esityksistä kuin musiikkista ja supertähti itse toimii kertojana omalla äänellään.

- Kaikki ihmiset, riippumatta siitä keitä he ovat, toivovat voivansa arvostaa elämää enemmän. Se mitä teet elämässäsi on tärkeää, eikä se, miten paljon aikaa sinulla on, Bowie puhuu trailerissa.

Elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Brett Morgen puhui tulevasta elokuvastaan Cinemacon-tapahtumassa. Morgen kuvaili dokumentin olevan ainutlaatuinen elokuvakokemus, joka sopii hyvin Bowien määrittelemättömään henkilöbrändiin.

- Bowieta ei voida määritellä, hänet voi vain kokea. Siksi me muotoilimme Moonage Daydreamista uniikin elokuvakokemuksen, Morgen totesi ytimekkäästi.

Morgen myös kertoi saaneensa käyttöönsä kaikki Bowien henkilökohtaiset materiaalit, kuten musiikkinauhoitukset, ja sanoi hänen selailleen niitä kaikkia kahden vuoden ajan. Itse elokuvaa on tehty noin viisi vuotta. Morgenin mukaan elokuva tutkii supertähden elämän lisäksi myös Bowien "musiikillista ja luovaa taikuutta".

Bowie tunnetaan musiikkigenrejen ja -rajojen rikkojana niin esityksissään kuin musiikissaan. Lisäksi Bowie loi myös ikonisen persoonan Ziggy Stardustin. Bowien tunnetuimpia biisejä ovat muun muassa Starman, Space Oddity, Heroes ja Life on Mars?. Elokuvan nimi Moonage Daydream tulee myös yhdestä Bowien suurimmista hiteistä. Bowie kuoli tammikuussa 2016 maksasyöpään, jonka hän salasi elämänsä loppuun asti asti kaikilta paitsi läheisiltään.

Moonage Daydream -trailerin lopussa kerrotaan elokuvan tulevan maailmanlaajuisesti ensi-iltaan syyskuussa. Koko trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: David Bowien esittäjä uudessa elokuvassa sai fanien vihat päälleen - avautuu nyt tuntemuksistaan

Lue myös: David Bowie -elämäkertaelokuvan ensimmäinen traileri julki - herätti somessa suurta kiinnostusta

Lähteet: Variety

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat