Kuva: AOP / EPA

"Laita v*ttu peruukki päähän" - tv-juontajan kommentti Jada Pinkett Smithille johti kritiikkivyöryyn

05.04.2022 19:15 - Riia Frost

Monet julkkikset, kuten Jim Carrey, Tiffany Haddish ja Piers Morgan, ovat ottaneet kantaa Oscar-gaalan välikohtaukseen.

Oscar-gaalan yksi kohutuimmista puheenaiheista on ollut hetki, jolloin näyttelijä Will Smith, 53, löi koomikko Chris Rockia, 57, tämän vitsailtua hänen vaimonsa Jada Pinkett Smithin, 50, hiuksista. Pinkett Smith on ollut avoin tulehduksellisesta autoimmuunisairaus alopeciastaan, joka aiheuttaa karvojen ja hiustenlähtöä joko kokonaan tai osittain. Oscar-gaalan hämmentävä välikohtaus on saanut julkkikset, kuten näyttelijät Jim Carreyn ja Tiffany Haddishin sekä tv-juontaja Piers Morganin, ottamaan kantaa siihen, oliko Smithin käytös oikeutettua.

Independent- ja Mirror-julkaisujen mukaan myös yhdysvaltalainen koomikko ja tv-juontaja Bill Maher, 66, otti kantaa keskusteluun HBO:n Real Time with Bill Maher -ohjelman jaksossa. Maher väitti, ettei Rockin vitsi Smithin vaimosta ole pahimmasta päästä. 

- Tarkoitan, että alopecia ei ole leukemia, okei? Alopecia saa hiukset tippumaan, ja maailmassa on pahempiakin asioita, Maher totesi.

- Jos olet niin onnekas elämässäsi, että tuo on lääketieteellinen ongelmasi, niin kiitä Jumalaa. Sairaus ei ole hengenvaarallinen, vaan useimmille, kuten 80 prosentille miehistä ja 50 prosentille naisista, osa ikääntymistä. Ja ikääntyminen on rappeutumista, joka tapahtuu meille kaikille, Maher lisäsi.

Myöhemmin lähetyksen aikana juontaja palasi Pinkett Smithin alopecia-aiheeseen lähettämällä näyttelijälle vinkin, miten toimia jatkossa välttääkseen joutumista vitsin kohteeksi.

- Joten pistä v*ttu peruukki päähän, kuten kaikki muutkin Oscar-gaalassa, jos se häiritsee sinua niin paljon, Maher kehotti.

Bill Maher (kuva: AOP / EPA)

"Kommenttisi ovat kuvottavia"

Maheria on kritisoitu eri somekanavilla ankarasti niin sanotuista ”vihakommenteistaan” Pinkett Smithiä kohtaan. Moni myös pohti, miksi Pinkett Smithin sairauden vakavuutta kyseenalaistetaan, kun hänen miehensä oli se, jonka nyrkki heilui gaalailtana.

"Kukaan ei ole onnekas sairastaessaan autoimmuunisairautta. Naurettavaa! Miksi tästä on edes syntynyt hyökkäys Jadaa vastaan? Oliko hän se, kuka löi Chrisiä vai kenties Will?”, yksi pohtii.

”Jos sinulla olisi alopecia, tietäisit sen olevan sekä fyysisesti että henkisesti kivulias. Toivon, että herra Maher ja muut vähättelijät olisivat hieman ymmärtäväisempiä”, toinen twiittaa.

”Kasvoin katsoen Bill Maheria, mutta lopetin heti hänen verrattuaan Jada Pinkett Smithin alopeciaa leukemiaan”, kolmas toteaa.

”Tuo ei ollut hauskaa ja Maher ei ole ollut hauska pitkään aikaan. Hyvin ikääntymisen sijaan hänestä on tullut töykeä vanha valkoinen mies. Ikävää, muttei yllättävää”, neljäs arvostelee.

”Kommenttisi Jadaa kohtaan ovat kuvottavia. Sinun pitäisi hävetä puhuessasi naisesta noin”, viides kehottaa.

Maher ei ole toistaiseksi kommentoinut lainkaan sanomisiaan kritiikkivyörystä huolimatta.

Will Smith ja Jada Pinkett Smith ovat olleet Oscar-gaalan jälkeen yksi tämän hetken suurimmista puheenaiheista. (kuva: AOP / Shutterstock)

Lue myös: Jada Pinkett Smithiltä vihdoin ulostulo Oscar-gaalakohun jälkeen

Lue myös: Somessa leviävä video näyttää Jada Pinkett Smithin reaktion Oscar-gaalassa

Lähteet: Mirror, Independent, Twitter

Kilpailut

Uusimmat