Kuva: The Warner Bros Pictures / Youtube

Miten The Batman -elokuva eroaa aikaisemmista? Ohjaaja vastaa

04.03.2022 15:15 - Riia Frost

Ohjaaja Matt Reeves takaa uuden The Batman -elokuvan sisältävän jotain ennennäkemätöntä.

The Batman -elokuva saa ensi-iltansa tänään 4. maaliskuuta ja innokkaimmat fanit ovatkin jo ostaneet leffaliput nähdäkseen näyttelijä Robert Pattinsonin, 35, roolisuorituksen ikonisena Bruce Waynena. Osa faneista ja kriitikoista kuitenkin pohtii, että mitä muuta uutta The Batmanissa on aiempiin versioihin verrattuna kuin entinen Twilight -tähti.

Elokuvan ohjaaja Matt Reeves, 55, paljastaakin hänen halunneen tehdä tunnetusta Dark Knightista enemmän noir-dekkarimaisen Seven- tai Chinatown -elokuvien tapaan. Reeves kuitenkin vakuuttaa, että aiemmista elokuvista tutut kohtaukset, kuten batmobiili-jahti, kamppailut sekä massiiviset räjähdykset ovat tietenkin myös uudessa versiossa.

- Se on lähtökohta, mikä on pakko olla. Minulle jännittävää oli kuitenkin näiden asioiden  leikkauspisteen löytäminen, antaen silti tarinasta version, mitä ihmiset eivät ole nähneet aikaisemmin, Reeves kertoo.

Batman vierailee vankilassa tapaamassa erästä vihollistaan. (kuva: The Warner Bros Pictures / Youtube)

The Batmanin tapahtumat sijoittuvat aikaan, kun sankarimme on vasta kaksi vuotta taistellut rikollisuutta vastaan Gotham Cityssä. Kaupungissa alkaa kuitenkin riehua sarjamurhaaja, Arvuuttelija, joka alkaa tappamaan tärkeimpiä poliittisia hahmoja. Batmanin, joka on päivisin miljonääri Bruce Wayne, täytyy tutkia kotikaupungin syvimpiä salaisuuksia saadakseen Arvuuttelija telkien taakse.

Reeves leikittelee teoksessaan eri genreillä, antaen kauhuelokuvan laadun Batmanin syöksyessä varjoista. Ohjaaja kuitenkin painottaa kunnioittaneensa tunnetun hahmon ”erittäin kestävää myyttiä”, joka on ollut osana tarinaa jo yli 80 vuotta.

- Elämme maailmassa, jossa on niin monta supersankarielokuvaa, mutta tässä hahmossa on erikoista se, ettei hän ole supersankari. Hänellä on supersankarin sitoutuminen ja kestävyys, mutta todellisuudessa hän yrittää vain saada järkeä elämäänsä, Reeves analysoi.

Batmanistä paljastetaan kolmas puoli

(kuva: AOP)

Bruce Wayne ja hänen valpas alter egonsa ovat olleet ikonisia jo vuosikymmeniä, mutta The Batman -elokuva lisää hahmolle vielä kolmannen puolen: ”The Drifter” on Waynen välipersoona, joka piipahtaa pimeissä kulmissa ja tarkkailee katuja, ennen kuin hän pukee Batman-asun päälle.

- Hän ei voi mennä etsimään rikollisuutta Batman-asussa, eikä myöskään Bruce Waynenä, Reeves selittää.

Batmania näyttelevä Pattinson analysoi entistä tarkemmin The Drifterin tarkoitusta Waynelle.

- The Drifter on todennäköisesti se, mitä Bruce haluaisi olla, koska se on näkymätön. Mutta silti hän näyttää hyvältä moottoripyörän päällä kuorma-autokuskin hatussa, armeijan ylijäämätakissa ja kyllä, Batman-saappaissa, Pattinson lisää.

Viholliset saavat modernin muodonmuutoksen

Colin Farrel nähdään Pingviininä uudessa The Batman -elokuvassa. (kuva: The Warner Bros Pictures / Youtube)

Lisäksi elokuvassa esiintyvä Batmanin tunnettu pahis, Arvuuttelija, saa karmivamman muodon näyttelijä Paul Danon, 43, tyylillä, kikattelevan Jim Carreyn, 60, aiemman version sijaan. Ohjaaja perustelee tämän sillä, että hän halusi luoda Gothamin, joka tuntuu todelliselta, ja hän käytti tätä ajattelutapaa uudelleenmuotoillessaan Batmanin värikästä vihollista.

- Näemme kaikilla vihollisilla muutoksen kaaren kohti myyttiä, mistä heidät tunnemme, Reeves avaa.

Elokuvassa esiintyy muitakin Batmanin arkkivihollisia, kuten suosittu Pingviini, joka saa gangsterimuodon väkijoukon luutnanttina. Pingviinin roolia näyttelee Kukkoilijat - ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvista tuttu Colin Farrel, 45.

Myös antisankari Kissanainen sai uuden muodonmuutoksen uudella nahkaisella asullaan. Kissanaisen hahmo pysyy kuitenkin perinteisesti Batmanin liittolaisena ja kiinnostuksen kohteena. Tätä ikonista roolia näyttelee Big Little Lies -sarjasta sekä Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset -elokuvasta tuttu Zoë Kravitz, 33.

The Batman -elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Zoë Kravitz kertoo Batman-elokuvan kuvauksista: "Oli seksikästä, kun Robert hikoili päälleni"

Lue myös: Robert Pattinson kertoo hurjasta valmistautumisestaan Batman-rooliinsa: "On kyse rajojen venyttämisestä"

Lähteet: USA Today

Kilpailut

Uusimmat