Kuva: Lauri Kujanpää

Tarja Turunen muistaa hetken, kun hänet pyydettiin Nightwishiin - 'Tuomas asteli ujona ovelle'

10.11.2021 17:45 - Lauri Kujanpää

Turunen on julkaissut kirjan Laulun virta veressäni, jossa hän avaa koko elämänsä tarinan varsin avoimesti.

Laulaja Tarja Turunen, 44, julkaisi 29. lokakuuta kirjan Laulun virta veressäni, jossa hän jakaa ennennäkemättömiä kuvia sekä kertoo avoimesti elämästään.

Turunen kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että halusi keskittyä teoksessa varsinkin soolouraansa.

- Itse asiassa minua on pyydetty useampaan kertaan kirjoittamaan elämäkertakirja enkä ole kokenut, että ajoitus sellaiselle on vielä oikea. Tämä kirja syntyi siitä, että minua pyydettiin tekemään kuvakirja, ja huomasin, miten ihanaa niitä kuvia oli arkistoissa selata. Samalla halusin kuvien myötä kertoa tarinani, Turunen sanoo.

- Halusin keskittyä soolouraani ja musiikkiini. Suomessa tiedetään aika vähän siitä, mitä olen tehnyt viimeiset 15 vuotta, joten halusin avata sitä kaikkea. Taiteeni kuvastaa elämääni ja sieltä pulppuaa henkilökohtaisiakin asioita, laulaja jatkaa.

Turunen on koko ikänsä toiminut musiikin parissa ja vuonna 1996 hänen urallaan tapahtui käännekohta, kun nuoruuden tuttu Tuomas Holopainen pyysi Turusta laulamaan Nightwish-nimiseen projektiin.

- Tuomas käveli ovelleni demon kanssa ja kertoi hyvin ujosti, että mistä on kyse. Sillä musiikilla ei ollut silloin vielä mitään tekemistä metallin kanssa, vaan se oli hyvin kevyttä ja akustista tunnelmamusiikkia.

Nightwish nousi muutamassa vuodessa maailmanlaajuiseksi ilmiöksi ja kiersi pitkin maapalloa jo vuosituhannen vaihteessa. Turusta kaiken suosion keskellä auttoivat lapsuuden kodin arvot.

- Ei sitä suosiota oikein sisäistänyt. Olen kuitenkin saanut äidiltä sellaiset opit, että ei pidä rakennella pilvilinnoja ja jalat on hyvä pitää maassa. Elämänarvot kodissani olivat hyvät ja tämän vuoksi en ehkä niitä pilvilinnoja rakennellut.

- Edelleen tänä päivänäkin on vaikea kohdata ihmisiä, joille musiikkini on merkinnyt hyvin paljon. Koen tekeväni työtä rakkaudella, ja en usko, että pystyisiin tekemään musiikkia ilman sielua. Tämä myös kuuluu ja se varmasti koskettaa.

Turunen asuu nykyään Espanjassa, mutta ikävöi edelleenkin usein Suomea.

- Siellähän perheeni ja ystäväni asuvat eikä suomalaisuutta minusta ikinä pois saa. Varsinkin kesäisin ikävä iskee usein, mutta ehkä tähän aikaan vuodesta en sinne niin kaipaa, Turunen nauraa.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaystä. Haastattelussa Turunen muun muassa kertoo vakavasta aivoinfarktistaan sekä joulunaikaisesta surustaan.

Tarja Turunen - Laulun virta veressäni on nyt julkaistu Bazar Kustannus -kustantamon kautta.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä, Radio SuomiRock sekä Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Uutuuskirja: Aivoinfarkti oli Tarja Turuselle valtava sokki - "Kasvojeni vasen puoli roikkui"

Lue myös: Tuomas Holopainen sai Tarja Turuselta viestin surun keskellä - "Olin siitä todella liikuttunut"

Kilpailut

Uusimmat