Kuva: Youtube

Squid Game -sarjasta tutut asut kielletään koulujen halloween-juhlissa - "Ei ole hyväksyttävää"

30.10.2021 13:15 - Lauri Kujanpää

Koulut muistuttavat, että ei ole soveliasta pukeutua asuihin, jotka ovat peräisin väkivaltaisesta sarjasta.

Squid Game -sarja on tällä hetkellä Netflixin kaikkien aikojen katsotuin ohjelma ja se on kerännyt miljoonia katsojia maailmanlaajuisesti.

Sarjassa nähtävät asut, kuten vartijoiden punaiset puvut, ovat monien halloween-juhlijoiden mielessä tänä vuonna ja niitä on myynnissä useassa eri maassa sekä verkkokaupassa. Kuitenkin monet oppilaitokset ympäri maailmaa ovat kieltäneet opiskelijoilta sarjassa nähtävät asut koulujen halloween-juhlissa.

"Ei ole hyväksyttävää, että oppilas käyttää koulussa halloween-asua sarjasta, joka on todella väkivaltainen. Muistutamme, että sarja ei sovellu lapsille", New Yorkissa sijaitseva Fayetteville-Manlius School -koulu tiedotti opiskelijoille ja heidän vanhemmilleen. 

Suomessa Squid Game on kielletty alle 16-vuotiailta ja esimerkiksi Yhdysvalloissa alle 17-vuotiailta. 

Aikaisemmin uutisoimme, kuinka eri koulut ovat varoittaneet vanhempia, että sarja ei sovellu lapsille väkivallan vuoksi, ja kertoneet, että oppilaat ovat leikkineet sarjassa nähtyjä pelejä välitunneilla. Vaikka koulun leikeissä ei toimita väkivaltaisesti, kopioidaan niissä sarjasta tuttuja eleitä, kuten ampumista. 

Iso-Britanniassa sijaitseva Bramston Primary School lähetti vanhemmille asiasta jopa kirjeen. 

"Rakkaat vanhemmat ja huoltajat. Olemme huomanneet, että joukko lapsia katsoo Squid Gamea. Lapset nimittäin kehittelevät omia versioitaan sarjan peleistä ja tämä aiheuttaa konflikteja koulun alueella.

Lapset, jotka katsovat sarjaa, altistuvat väkivaltaisille kohtauksille ja valitettavasti tämä näkyy myös heidän käytökseessään, mikä ei ole missään nimessä sallittua", kirjeessa todettiin Unilad-sivuston mukaan. 

Lue myös: Squid Game aiheuttaa ongelmia välitunneilla - koulut varoittavat vanhempia väkivaltaisesta sarjasta

Lue myös: Netflix muokkaa hittisarjaa - Squid Game aiheutti ikävän tilanteen korealaiselle henkilölle

Lähde: USA Today

Kilpailut

Uusimmat