Kuva: AOP

David Bowien esittäjä uudessa elokuvassa sai fanien vihat päälleen - avautuu nyt tuntemuksistaan

07.01.2021 22:15 - Iiro Myllymäki

Johnny Flynn näyttelee rock-legendaa Stardust-elokuvassa, joka on saanut paljon kritiikkiä osakseen.

Viime vuonna ensi-iltaan tullut David Bowie -elokuva Stardust on saanut osakseen paljon negatiivista huomiota. Elokuvassa Bowieta esittävä Johnny Flynn, 37, on trailereiden perusteella saanut kritiikkiä roolisuorituksestaan suurelta yleisöltä, eivätkä elokuvakriitikotkaan ole olleet vakuuttuneita elokuvasta. Stardust ei ole saanut David Bowien perikunnan tukea eikä siinä näin ollen ole ollut lupa käyttää lainkaan Bowien musiikkia.

Pääosanesittäjä Flynn on kertonut NME:n haastattelusta saamastaan ryöpytyksestä. Kritiikkiä on tullut monestakin eri syystä.

- Kun traileri oli tullut julki lokakuussa, sitä seurasi pari viikkoa aika rankkaa palautetta netissä. Sain paljon väkivaltaista vihapostia ja ihmiset valittivat, että esitän Bowieta kuin hän olisi epävarma. Ja sitten oli homofobiset kommentit. ”Esität häntä yliampuvasti, ja miksi hänellä on mekko?”, Flynn kertoo palautteesta.

Stardust-elokuva sijoittuu aikaan ennen David Bowien todellista läpimurtoa. Elokuva painottuu Bowien vuonna 1971 tekemään Amerikan-kiertueeseen ja Ziggy Stardustin persoonan kehittämiseen. Johnny Flynn ihmettelee, että hän on joutunut kohtaamaan samoja ahdasmielisiä reaktioita, joita itse Bowie 1970-luvun alussa herätti.

- Se on outoa. Ihan kuin maailma ei olisi muuttunut yhtään. Ihmiset hermostuvat siitä, että Harry Styles pukeutuu mekkoon. Olen iloinen siitä, että elokuva saattaa olla opettavainen siinä mielessä, että se murtaa joidenkin ihmisten valheelliset käsitykset Davidista. Jo se on oikeutus tälle elokuvalle, että ihmiset näkevät Davidin, joita he eivät ole nähneet. Monet luulevat, että hän aloitti vuonna 1972 tai 1973 Ziggynä, tänä alien-hahmona, mutta jo ennen sitä tapahtui niin paljon, Flynn sanoo.

Johnny Flynn elokuvassa (kuva: AOP)

Stardust-elokuvaan on suhtauduttu suurella varauksella muun muassa siksi, ettei siinä kuulla Bowien musiikkia. Johnny Flynn kuitenkin sanoo, että hänen nähdäkseen elokuvan nähneet ovat pitäneet siitä. Hänen mielestään sillä on myös etunsa, että elokuvaa ei ole tehty yhteistyössä Bowien perikunnan kanssa. Hän uskoo, että tällä tavalla tekijätiimi on saanut paremmin pitää kiinni omaehtoisuudesta.

- Elokuvan ohjannut Gabriel Range on nähnyt, kuinka perikunnat ja bändit tulevat mukaan projekteihin ja yhdenmukaistavat kaiken. Tiesin, että valintamme herättäisi vastustusta ihmisissä eikä minulta ollut helppo päätös lähteä tekemään elokuvaa. Mietin, että ”aion esittää David Bowieta, onko minulla todella siihen oikeus”. Mietin sitä joka vaiheessa, Flynn kertoo.

Lue myös: David Bowien avioliiton aikainen suhde paljastui - silloisella vaimolla yllättävä suhtautumistapa

Lue myös: Daniel Radcliffe unelmoi elämäkertaroolista, vaikka lopputulos pelottaa: "En halua pilata elokuvaa"

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat