Kuva: Juho Tirkkonen

Rosanna Kulju paljastaa, miten muokkaa somekuviaan

10.09.2020 12:45 - Henna Koste

Rosanna Kulju julkaisee kivan kuvan, vaikka paita oli rypyssä tai poskessa punottaa finni.

Viihdealan yrittäjä Rosanna Kulju, 29, on monitoiminainen, joka on vastannut vuosia myös Miss Helsinki -kilpailun tuottamisesta. Tällä viikolla on startannut myös Kuljun suositun GRL GANG -podcastin uusi kausi. 

Kulju kertoo, että kattoteemana uudella kaudella ovat ihmissuhteet.

- Ensi viikon jaksossa paras ystäväni vastaa kysymyksiin minusta. Yhdessä jaksossa taas käsittelen pettämistä, luottamusta ja mustasukkaisuutta. Tinder-kokemuksista on myös tulossa yksi jakso, jossa vieraana on Niko Saarinen, Kulju paljastaa.

Kiitosta Kulju on saanut kuulijoiltaan vuorovaikutuksesta – ja juuri siitä hän on myös itse erityisen kiitollinen.

- Otan jaksoihin tosi paljon kuuntelijoiden kysymyksiä ja kokemuksia. He ovat vahvasti luomassa sisältöä, Kulju iloitsee.

Sosiaalisessa mediassa vaikuttava Kulju saa paljon palautetta seuraajiltaan myös Instagramissa. Hänelle on sydämen asia, että julkaistu materiaali on aitoa ja elämä saa näkyä. Toki elantonsa osittain Instagramilla tienaava Kulju tietää, että kaikella on raaminsa.

- Instagram on minulle iso tulonlähde ja työ. Haluan, että feedi on esteettisesti kaunis. En silti mieti liikaa, millaisia kuvia tai tarinoita jaan. Olen myös esimerkiksi paljon meikittä, Kulju kertoo.

Kuvankäsittelyyn hän ei haaskaa turhaa aikaa.

- En käytä kasvoja muokkaavia filttereitä. Muokkaan kuvissa ainoastaan värejä, mutta en muuta, Kulju kertoo. 

- Jos poskessa on finni ja kuva on muuten kiva, en muokkaa finniä pois. Ei haittaa vaikka vatsamakkara näkyy tai joku vaate on rypyssä. Muokkaaminen ei tuo lisäarvoa, hän korostaa.

Vaikka Kulju haluaa puskeakin ajatusmaailmaansa läpi, eivät kaikki pidä luonnollisuutta arvossaan. Kerroimme aiemmin, kuinka Kulju sai palautetta rantakuvastaan, jossa ruodittiin hänen vartaloaan. Jopa aavistuksen pilkistävä hiuspidennyksen kiinnityskin oli huomioitu palautteessa. 

Kulju huomauttaa, että hän kärsi nuorempana pahasta aknesta.

- Instagram oli silloin uutta. Näytin myös silloin, että minulla on tulehtuneita finnejä naamassa. Puhumattomuuden kulttuuri ei ole hyväksi – oli asia mikä hyvänsä, Kulju painottaa.

Siksi vertaistuen jakaminen, edes yhdelle, on naisen agenda.

Kuuntele ensimmäinen jakso alta. 

Lue myös: Rosanna Kulju sai loukkaavan kommentin, muistuttaa nyt tärkeästä asiasta: 'Some vs. todellisuus'

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat