Kuva: Senja Rapila

Pakettiautossa elänyt uutisankkuri Aino Huilaja kirjoittaa nyt kirjaa - "Ei pelkästään matkakirja"

28.04.2020 17:45 - Lauri Kujanpää

Huilaja tekee miehensä Jerry Ylkäsen kanssa suosittua Van Elämää -podcastia.

Toimittaja Aino Huilaja lähti yhdessä miehensä Jerry Ylkäsen kanssa viime syksynä kiertämään maailmaa pakettiautolla. Matkastaan kaksikko pitää Van elämää -nimistä podcastia, joka on kuunneltavissa RadioPlayn kautta.

Nyt Huilaja on paljastanut, että kirjoittaa tällä hetkellä kirjaa.

- Olen tehnyt matkoja päänsisäiseen maailmaani ja se on ollut mielenkiintoista. Olen kirjoittanut kirjaa ja nyt on aika paljastaa tämäkin, Huilaja kertoo uudessa Van Elämää -jaksossa ja jatkaa:

- Kyllä, meistä on tulossa kirja. Kirjoittaminen on ollut yllättävän hauskaa ja raskasta yhtä aikaa. Tällaisessa nomad-elämässä on ollut minulle se haittapuoli, että koko ajan on niin mielenkiintoista tekemistä, että ei ole ollut aikaa pysähtyä. Nyt olen kuitenkin yrittänyt kääntää tämän karanteeniajan voitoksi ja kirjoittaa.

Huilaja sanoo Voice.fi:n haastattelussa, että kyseessä ei ole pelkästään matkakirja pakettiautoelämästä.

- Kirja on vielä tekovaiheessa ja kaikki, mitä se tulee pitämään sisällään, on vielä hieman mystiikkaa. Teos tietenkin kertoo meidän matkasta, mutta myös päänsisäisestä elämästä. Kyseessä ei ole siis pelkästään matkakirja, vaan se sisältää myös tuntemuksia oravanpyörän jättämisestä ja sen jälkeisistä tapahtumista.

Pariskunta tuli noin kolme viikkoa sitten Suomeen ja on hetkellisesti pysähtynyt tuttaviensa mökkiin.

- Olemme nyt kolmatta viikkoa Suomessa ja olimme pakolliset kaksi viikkoa karanteenissa. Kökimme myös Ranskassa kolme viikkoa liikkumiskiellossa ja tämä on ollut todella ihmeellistä, miten ihminen tottuu aina erilaiseen elämään. Viikot vierivät nopeasti ja toivotaan, että kesää kohti asiat helpottuvat ja sitä pääsee taas reissaamaan.

Uusi Van Elämää -jakso julkaistaan huomenna keskiviikkona 29. huhtikuuta RadioPlay- palvelussa. Viimeisimmän jakson voit kuunnella alta tai täältä.

RadioPlay, Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Aino ja Jerry jättivät päivätyönsä ja lähtivät autolla maailmalle - jakavat kokemuksiaan avoimesti

Lue myös: 'Otin vahtivuoroon lappilaisen puukkoni' - Van elämää -kaksikko koki yöllisiä kauhunhetkiä

Kilpailut

Uusimmat