Kuva: AOP

MTV: Pandemia vei TTK-opettajien työt - kertovat nyt, mitä keksivät tilalle

30.03.2020 12:00 - Henna Koste

Tanssinopettajat Matti Puro ja Katri Mäkinen tekevät tällä hetkellä töitä pääasiassa hyvän mielen palkalla.

Koronaviruksen aiheuttama pandemia on vaikuttanut lähes kaikkien töihin. Tanssii tähtien kanssa -sarjastakin tutut tanssinopettajat Matti Puro ja Katri Mäkinen ovat saaneet myös osaltaan kokea koronapandemian ikävät seuraukset työrintamalla. He kertovat tilanteestaan MTV3-kanavan Uutisaamussa.

- Käytännössähän meiltä loppui kaikki työt, kun tunteja ei voi pitää. Olemme pitäneet pari sunnuntaita Facebook-liveä ja koottu iso joukko ihmisiä tanssimaan yhdessä ympäri Suomen, Puro kertoo.

Tämän lisäksi he ovat kuvanneet opetusvideoita vuokrattavaksi ja myyntiin. Puro toteaa, että Facebook-liveä on tehty pääasiassa hyvän mielen palkalla. 

- Käytännössä tulo on aika tiukassa, Puro jatkaa. 

Mäkinen kertoo, että lähes kaikki työprojektit ovat siirtyneet tai peruuntuneet. 

- Valitettavasti ihan kaikki esiintymiset ja teatterityöt - kalenteri on ihan tyhjä, ja ties kuinka kauan, mutta onneksi ammattilaisena voi harjoitella itsenäisesti, siitä ei tarvitse itselleen maksaa. Kyllä hätä keinot keksii, Mäkinen sanoo. 

Puro huomauttaa, että he ovat tanssijina tottuneet liikkumaan kuudesta seitsemään tuntia päivässä. Yhtäkkiä he ovat olleet hyvin erilaisessa tilanteessa. Katso koko haastattelu alta. 

 Lue myös: TTK-tuomari Helena Ahti-Hallberg paljastaa, kuka sai puhuttua hänet mukaan ohjelmaan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat