Kuva: AOP

Prinssi Harry joutui katalan huijauksen kohteeksi - suorasukainen puhelinkeskustelu vuodettiin

11.03.2020 15:15 - Roy Kokkonen

Venäläishuijarit esiintyivät Greta Thunbergina ja hänen isänään Prinssi Harrylle soitetussa huijauspuhelussa.

Prinssi Harry joutui ikävän huijauksen kohteeksi, kertovat brittimediat.

YouTubeen ladatulla videolla ruotsalaista ilmastoaktivisti Greta Thunbergia, 16, ja hänen isäänsä esittävät venäläishuijarit Vladimir Kuznetsov ja Alexey Stolyarov soittavat Harrylle ja keskustelevat hänen kanssaan.

Kaksikon mukaan puhelut soitettiin uudenvuodenaattona ja tammikuun 22. päivänä. Sittemmin videot on poistettu. Esimerkiksi Sky News Australia on jakanut katkelmia puhelusta omalla videollaan. Jos video ei näy alla, näet sen myös täältä.

Koska Prinssi Harry luuli puhuvansa 16-vuotiaan ilmastoaktivistin ja tämän isän kanssa, oli puhelun sisältö totuttua suorempaa. Puhelussa hän käsitteli perheensä eroamista kuninkaallisista velvotteista, ilmastoasioista ja Donald Trumpista.

- Tämä päätös [kuninkaallisuudesta luopuminen] ei ollut helpoin, mutta se oli oikea perheeni kannalta. Poikaani suojellakseni se oli oikea päätös, Prinssi Harry sanoo muun muassa Daily Mailin mukaan.

Puhelussa Harry lataa suorat sanat Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpista ja hänen ilmastopolitiikastaan. Erityisen tyytymätön hän on Trumpin toimiin hiiliteollisuuden kasvattamiseksi.

- Hänellä on verta käsissään.

Harry uskoo, että Thunberg päihittäisi Trumpin väittelyssä. Hän kehuu Thunbergia ja sanoo, että maailman johtajien tulisi ottaa hänestä mallia. 

- Nykyajan johtajat voivat oppia paljon kuuntelemalla kaltaisiasi ihmisiä. Jos Donald Trump voi tulla presidentiksi, sitten kaikki on mahdollista, eikö vain? Maailmassa on joitakin hyviä johtajia, mutta tällä hetkellä olemme kuitenkin epätasapainossa huonojen johtajien suuntaan, Harry sanoo.

Lue myös: Prinssi Harry luopui kuninkaallisesta tittelistään - pyytää kutsumaan itseään etunimellä

Lue myös: Meghan Marklella ja prinssi Harrylla on varasuunnitelma palatsissa - mahdollisuus palata monarkiaan

Lähteet: Daily Mail, Mirror

Kilpailut

Uusimmat