Kuva: Yle TV2

MTV: Yksi Muumilaakson kohtaus oli japanilaisille liikaa - viittasi seksin myymiseen!

07.03.2019 13:30 - Senni Loikala

Japanissa Niiskuneidin käyttämä ele viittaa prostituutioon, kertoi näyttelijä Joonas Norman Vappu ja Marja Live -ohjelmassa. Sittemmin elettä muutettiin japanilaisten pyynnöstä.

Koomikko ja näyttelijä Joonas Nordman, 32, on ääninäyttelijänä Muumipeikon roolissa helmikuussa alkaneessa Muumilaakso-animaatiosarjassa. Muumilaakso on suomalaisten ja brittien valtavan budjetin yhteistuotanto, jossa mukana on ollut myös japanilaisia elokuva- ja televisioalan ammattilaisia.

Joonas Nordman vieraili keskiviikkona MTV:n Vappu ja Marja Live -keskusteluohjelmassa. Norman kertoi, miten tekijöiden kulttuurierot näkyivät tuotannossa. Nordman antoi esimerkin Muumilaakson ensimmäisen jakson kohtauksesta, jossa Muumipeikko näkee unta, että hän ja Niiskuneiti lentävät omilla pilvillään.

- Ensimmäinen versio (Muumilaakson) animoinnista oli sellainen, että Niiskuneiti näyttää pilven viereen Muumipeikolle, että…, Nordman sanoi ja esitti eleen, jossa etusormella heilutellen kutsutaan toista luokse.

Joonas Nordmanin mukaan sarjan japanilaiset tekijät vaativat eleen poistamista.

- Japanilaiset olivat järkyttyneet ja todenneet, että tuo täytyy ehdottomasti muuttaa. Kyseistä elettä käyttävät Japanissa ainoastaan prostituoidut.

Joonas Nordman matkustaa pian Tokioon, jonne avataan Muumi-teemapuisto. (kuva: Senja Rapila)

Sittemmin elettä muutettiin japanilaisten tahdosta, Joonas Nordman kertoi.

- Se muuttui muotoon, jossa hän (Niiskuneiti) taputtaa pilveä turvallisesti.

Joonas Norman kertoi myös yllättävän faktan japanilaisten näkemyksestä Muumipeikon hahmosta.

- Japanissa Muumipeikko on koettu sukupuolineutraaliksi hahmoksi tai naispuoliseksi. Japanissa nainen on aina esittänyt Muumipeikkoa.

Lue myös: Piisamirotta, Hosuli ja Näkymätön lapsi - katso kuvat ihanista muumiaiheisista tatuoinneista

Kilpailut

Uusimmat