Kuva: Katariina Auvinen

Ero vei paluun tehneen Katri Ylanderin synkkiin vesiin - musiikillinen identiteetti romuttui

10.12.2018 21:45 - Katariina Auvinen

Nainen on palannut musiikkialalle. Hän julkaisi uuden singlen pitkästä aikaa.

Laulaja Katri Ylander, 32, istahtaa sohvalle iloisin mielin. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen hän on julkaissut uutta musiikkia ja Sinä Pärjäät -single näki päivänvalon marraskuun lopulla. Viimeiset viikot ovat olleet hetkistä aikaa naiselle.

- Nyt pari kuukautta on ollut melkoista kiirettä, kun uutta singleä on työstetty ja tehty musiikkivideota. On ollut hienoa palata musiikin pariin. Vuonna 2013 tuli viimeinen levy ja pari vuotta sen jälkeen olimme suunnittelemassa jo toista levyä, mutta tuolloin ei tullut soopivia kappaleita vastaan, jotta olisin pystynyt itsekin ammentamaan niistä, hän miettii Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Ylander päätti tuolloin, että hän palaa työelämään ja aloittikin työt kahvilassa.

- Mietin, että palaan musiikin pariin sitten, kun löytyy sopiva kappale. En halua julkaista mitään, mitä en itse pysty allekirjoittamaan tai mihin en voi samaistua. Totta kai vuosien vieriessä sitä mietti, että miten musiikki tulee olemaan elämässäni läsnä, kun biisejä ei tullut vastaan, hän kertoo.

Pari vuotta sitten hän kävi hieman synkissä vesissä uransa suhteen.

- Silloin erosin silloisesta avomiehestäni, jonka kanssa olin tehnyt musiikkia ja hänen kanssaan olin kasvattanut tietynlaisen musiikillisen identiteetin. Eron jälkeen koin sellaista etsintäaikaa, jolloin mietin omaa musiikillista uraani ja sitä, mihin suuntaan haluan lähteä.

Nainen on kiitollinen siitä, että hänellä on ollut paljon työkaluja asian käsittelemiseen. Hän on saanut apua muun muassa joogasta. Ylander näki mahdollisena senkin, että musiikki voi pysyä hänen elämässään vain harrastuksena.

Toisin kuitenkin kävi, kun levy-yhtiön Kari Hynninen otti Ylanderiin yhteyttä ja tarjosi paluuta musiikin pariin. Biisikin löytyi, joka kolahti heti.

Jooga on tuonut Ylanderin elämään mielenrauhaa, ja auttanut käsittelemään asioita. (kuva: Katariina Auvinen )

Idols-leima ei rasita 

Ylander muistetaan Idols-kilpailusta vuodelta 2005. Silloin hän jännitti finaalissa sijoitustaan Ilkka Jääskeläisen kanssa. Jääskeläinen vei voiton, mutta se ei hidastanut naisen menoa. Tuolloin parikymppinen Ylander joutui julkisuuden pyörteisiin.

- Siinä oppi olemaan varovainen julkisuuden suhteen, koska halusin suojella omaa yksityiselämääni. Olen aikuistunut niistä ajoista todella paljon. En myöskään panikoi enää pienistä asioista vaan kärsivällisyyttä on myös tullut lisää. Elämässä on kuitenkin paljon muutakin kuin ulkoinen menestys, hän kertoo.

Naiselle menestys ei välttämättä ole suurien lavojen tavoittelua. Sen sijaan Ylander näkee menestyksen tasapainoisena elämänä sekä onnellisuutena.
Naisen mukaan hänestä ei tunnu, että hänet olisi laitettu jonkinlaiseen muottiin Idolsin jälkeen.

- Totta kai se kuuluu osana tähän bisnekseen, että saadaan toimiva työväline, eli artisti. Se on totta kai vienyt aikaa, että on ymmärtänyt asioiden kuuluneen mennä juuri niin kuin ne menivät. Itse pystyin olemaan kyydissä ja nauttimaan asioista, joita tuli eteeni tuolloin.

Idols-leima elää vahvana naisen musiikkiuralla vieläkin. Se ei kuitenkaan haittaa häntä.

- Minulla ei ole mitään tarvetta pyrkiä siitä pois. Se on kuitenkin tie, jonka kautta olen tullut ihmisille tunnetuksi. Minulle se ei ole ongelma, hän myöntää.

Lue myös: Maija Vilkkumaa ajeli surutta ilman ajolupaa - autokoulua kestänyt lähes 30 vuotta

Lue myös: Anna Puu paljastaa ikävän puolen nykyajan laulukilpailuista - omasta Idols-koelaulusta 10 vuotta

Kilpailut

Uusimmat