Kuva: Shutterstock

Masentaako maanantai? Lue 6 vinkkiä, joilla saat arjesta kaiken ilon irti

21.10.2018 18:15 - Lauri Kujanpää

Esimerkiksi urheilu tuottaa suuresti hyvää oloa.

Viikko on lopuillaan ja maanantai iskeytyy jälleen elämään. Viikonloppuna on saatettu juhlia ankarasti ja olotilat sunnuntai-iltana eivät ole mitkään voitokkaat. Myös työstressi saattaa hiipiä pikkuhiljaa alitajuntaan.

Mitä ihminen voi tehdä, jotta elämä tuntuisi jälleen elämisen arvoiselta ja viikko ei olisi sitä samaa oravanpyörää? Kaikki normaalista poikkeava auttaa viikosta nauttimiseen. Jos olet haaveillut jostain asiasta, jota et ole koskaan tehnyt, tee se nyt ja suunnittele sille hyvä aika, sillä hullut tempaukset keskeyttävät arjen mukavasti. Myös sisustuksen muuttaminen herättää luovuutta ja raikastavaa arkipäiviä.

Lue kuusi hauskaa vinkkiä seuraavalle viikollesi!

1. Mene meren rannalle

Meri- sekä järvimaisema rauhoittavat tutkitusti mieltä. Ota itsellesi aikaa jo heti viikon alussa ja mene kävelylle nauttimaan luonnon upeasta näyttämöstä.

2. Sovi treffit ystäviesi kanssa

Mikä onkaan mukavampaa kuin viettää aikaa ystävien kanssa? Sovi treffit läheistesi kanssa viikolle ja nauttikaa esimerkiksi hyvä illallinen yhdessä. Tämä, jos joku, katkaisee mukavasti arjen.

3. Nauti liikunnasta

Oli se sitten kävely, juokseminen, kuntosali ja joukkuelaji. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin ja mieti, mikä liikunta sinun mieltäsi virkistää? Varaa joogatunti, mene salille tai juokse metsässä ystäväsi kanssa. Liikunta lieventää stressiä sekä auttaa kehoon ja mieleen kokonaisvaltaisesti.

4. Meditoi

Oletko kokeillut meditointia? Se on hyvä tapa elää hetkessä sekä rentouttaa koko mieli ja keho. Laita kynttilät palamaan, pistä soittimesta rauhallista musiikkia ja elä puolituntinen täysin omassa maailmassasi.

5. Tee jotain, mitä et yleensä tee arkipäivinä

Haasta itsesi ja mieti, mitä uutta voisit kokea. Oletko käynyt paikallisessa museossa, nauttinut lasillista viiniä kattoterassibaarissa tai hurjistellut vuoristoradassa? Tee ja suunnittele keskelle viikkoa jokin sellainen asia, mitä et uskoisi koskaan tekeväsi arkena. Ainakin on jotain, mitä odottaa!

6. Muuta sisustusta

Tee kotiisi jotain suuria muutoksia. Vaihda huonekalujen paikkaa, laita uudet verhot ja tekstiilit sekä osta itsellesi jotain ihanaa ja erikoista. Kaunis koti on tärkeää mielenrauhalle.

Lue myös: Jos maanantai masentaa, syy voi löytyä viikonlopustasi - vaikuttaa työtehoosi

Lue myös: Ahdistaako maanantai? Niksit, joilla teet siitä vähemmän tympeän

Lähteet: Forbes, Shemazing

Kilpailut

Uusimmat