Kuva: Getty Images

Aretha Franklinin hautajaiset kokosivat supertähdet yhteen - katso kuvat

01.09.2018 14:15 - Rea Tallgren

Paikalle jonotti satoja ihmisiä, jotka olivat tulleet hyvästelemään soulin kuningattaren.

Soulin kuninatar Aretha Franklin menehtyi 16.8. rajun sairauden seurauksena 76-vuotiaana. Supertähden hautajaisia vietettiin eilen New Yorkissa. Tilaisuus kesti yli kuusi tuntia.

Esiintyjien joukossa nähtiin suuria nimiä. Entinen presidentti Bill Clinton muisteli Franklinia puheessaan ja sai yleisön nauramaan kyynelten läpi tarinoillaan.

- Minä ja vaimoni Hillary olimme niin suuria faneja, että kun tapasimme hänet ensimmäisen kerran, emme tavanneet häntä presidenttinä ja kansakunnon ykkösrouvana, vaan käyttäydyimme melkein kuin bändärit, Clinton selitti. 

(kuva: Getty Images)

Hän myös sanoi saaneensa kunnian olla katsomassa, kun Franklin esiintyi viimeisen kerran viime vuoden marraskuussa Elton Johnin AIDS-gaalassa ollessaan jo sairas. 

- Hän sai kuulla, että olin paikalla. Hän pyysi hakemaan minut luokseen ja kun saavuin, hän nousi penkistään ja sanoi "Baby, miten menee?" Sitten hän heitti iloisesti: "Katso minua, olen jälleen laiha!", Clinton muisteli koskettavassa mutta hauskassa puheessaan. 

Tilaisuus oli kyynelten lisäksi täynnä naurua. Franklin myös oli esillä, sillä tilaisuuden alussa arkku oli auki. Nainen oli puettu upeaan kultaiseen pukuun ja samansävyisiin korkokenkiin. Myös tätä seikkaa Clinton kommentoi. 

- Olin iloinen, kun huomasin, että arkku on edelleen auki. Huomasin ajattelevani "Jaahas, mitäköhän ystävälläni on tänään päällään, Clinton heitti. Franklin tunnettiin nimittäin musiikkinsa lisäksi myös näyttävistä vaatevalinnoistaan. Myös supertähden arkku oli kullattu.  

(kuva: Getty Images)

Tilaisuudessa nähtiin useita esityksiä. Esimerkiksi Jennifer Hudson esitti kappaleen Amazing Grace. Lisäksi tilaisuudessa esiintyi Franklinin suuri fani, nuori laulajatähti Ariana Grande. Myös Faith Hill ja The Clark Sisters sekä Gladys Knight esiintyivät hautajaisissa. Tilaisuuden päätti koskettavasti Stevie Wonder, joka kehotti ihmisiä rakastamaan toisiaan. 

Jennifer Hudson (kuva: Getty Images)

Ariana Grande (kuva: Getty Images)

Stevie Wonder (kuva: Getty Images)

Paikalle jonotti satoja ihmisiä, joista osa toi omat tuolinsa ja kunnioitti tilaisuutta ulkopuolelta käsin. Paikalla nähtiin myös poliiseja turvaamassa tilaisuutta. Franklin vietiin pois tilaisuudesta tyylikkään, valkoisen auton kyydissä. 

(kuva: Getty Images)

(kuva: Getty Images)

(kuva: Getty Images)

(kuva: Getty Images)

(kuva: Getty Images)

(kuva: Getty Images)

(kuva: Getty Images)

(kuva: Getty Images)

(kuva: Getty Images)

(kuva: Getty Images)

Franklin palkittiin uransa aikana 18 kertaa musiikkialan Grammy-palkinnolla - ja hänen levyjään on myyty maailmanlaajuisesti jopa reilut 75 miljoonaa kappaletta. 

Naisen tunnetuimpiin kappaleisiin lukeutuvat muun muassa hiti RespectBaby I Love You, Think sekä (You Make Me Feel Like) A Natural Woman. Franklin lopetti keikkailun vasta viime vuonna. Viimeisen kerran hän esiintyi marraskuussa Elton Johnin AIDS-gaalassa.

Franklin oli kahdesti naimisissa. Hänellä on myös neljä lasta.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat