Kuva: MTV Katsomo

Menikö Jari Sillanpään EVS-haastattelu ohi? Katso vuoden puhutuin tv-tapaus kokonaisuudessaan täältä

30.03.2018 11:15 - Iiro Myllymäki

Jari Sillanpää kertoi avoimesti huumeidenkäytöstään Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa.

Laulaja Jari Sillanpää astui eilen torstaina julkisuuteen huumekohun keskellä Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa. Mies oli viime lauantaina pidätetty Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kun hänen matkatavaroistaan oli löytynyt pieni annos metamfetamiinia. Viime syksynä Sillanpää jäi kiinni metamfetamiinin vaikutuksen alaisena ajamisesta ja sai melkein 24 000 euron sakot.

EVS:n haastattelussa Sillanpää sanoi häpeävänsä autolla ajamista huumausaineen alaisena. Muuten hän ei nähnyt toiminnassaan mitään anteeksipyydettävää. Hän ei myöskään osannut sanoa, jatkaako vielä huumeiden käyttöä, vaikka hän kertoi huumeiden kiinnostavan häntä nyt aiempaa vähemmän.

- Minulla ei ole mitään syytä (lopettaa). Silloin kun käytin alkoholia ja ryyppäsin, olin vaarallisempi itselleni ja olin huonompi ihminen omasta mielestäni, Sillanpää sanoi.

Haastattelija Tuomas Enbuske kysyi Sillanpäältä suoraan, onko hän narkomaani.

- Olenhan mä narkomaani, olinhan mä alkoholistikin, Sillanpää vastasi.

Haastattelun lopussa Sillanpää purskahti itkuun kertoessaan, että hän haluaa, että hänen työkykyynsä edelleen luotetaan.

Voit katsoa haastattelun kokonaisuudessaan alta.

Jari Sillanpään esiintyminen on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Monien kommentoijien mielestä haastattelu oli surullista seurattavaa ja Sillanpään tulisi hakea apua.

"Tätä on kamalaa katsoa. Studioyleisö - pliis lopettakaa taputtaminen ja nauraminen. Autetaan Siltsu hoitoon pliis", kirjoittaa tv-kasvo Mikko Silvennoinen Twitterissä.

"Surullista seurattavaa. Ihminen ei ole valmis myöntämään sairauttaan ja hakeutumaan hoitoon ja koittaa kääntää pahan olonsa huumoriksi. Yleisö nauraa hyväksyvästi mukana. Toivottavasti saa tarvitsemansa avun ajoissa", kirjoittaa Minna-niminen Twitterin käyttäjä.

"Sillanpää ei tunnu ottavan järin vakavasti tilannetta. Todella outo katselukokemus", kirjoittaa Twitterissä Huomenta Suomen toimittaja Nina Rahkola.

Osa kommentoijista on sitä mieltä, että Sillanpäällä on oikeus tehdä itse omat valintansa eikä hänen tarvitse pyytää anteeksi.

"Kova on myllytys. Miksi ihmisen pitäisi pyytää tuntemattomilta ihmisiltä anteeksi huumeidenkäyttöään?", kirjoittaa toimittaja Rebekka Härkönen.

"On outoa, että huumeidenkäyttöä pitäisi pyytää anteeksi koko kansalta. Miksi? Ei ole minua vahingoittanut. Autolla ei saa ajaa huumeissa eikä juovuksissa, mutta vituttaa tää moralisointi. - Sillanpäällä ei selkeästi ole kaikki hyvin, joten vähän myötätuntoa pliis", kirjoittaa puolestaan Jari Järvenpää.

Lue myös: Katri Helena vetoaa ystäväänsä Ilta-Sanomissa: "Jari-kulta, mene hoitoon"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat