Kuva: Venetsia

Tuomas Enbuske: "Juhani Tamminen on kadonnut maan alle"

22.03.2018 13:40 - Katariina Auvinen

Juhani Tamminen haastoi Tuomas Enbusken kaksintaisteluun, kun Tami närkästyi miehen kirjoittamasta kolumnista.

Vielä on epäselvää nähdäänkö urheiluselostaja, luennoitsija Juhani "Tami" Tammisen ja toimittaja, juontaja Tuomas Enbusken, 40, vapaaottelumatsi tänä iltana viidennen kautensa starttaavassa Enbuske, Veitola & Salminen -televisio-ohjelmassa.

Tamminen närkästyi Enbusken kirjoittamasta kolumnista viime syksynä siinä määrin, että mies päätti haastaa Enbusken ottamaan miehestä mittaa hänen kanssaan fyysisen kamppailun merkeissä. Tami antoi Enbusken valita lajin, jonka kautta he ottelisivat toisiaan vastaan. Miehen valinta oli vapaaottelu. 

- Toivon, että ottelu tullaan näkemään tänä iltana, koska urheiluasiat on parasta selvittää urheilusäännöin. Olen treenannut ottelua varten todella paljon, tälläkin viikolla joka päivä. En tiedä Tammisen liikkeistä. Hän tuntuu hävinneen maan alle, joten toivottavasti kaikki on hyvin, Tuomas Enbuske miettii. 

Lajin valinta oli miehelle suhteellisen helppo. 

- Valitsin vapaaottelun, koska se on hankalin lajeista. Olen treenannut esimerkiksi perinteistä painia, jonka olen huomannut olevan käsittämättömän vaikea laji. Arvostan painijoita todella paljon, koska siinä pitää olla nopea, nokkela ja voimakas. 

Mies on hieman hämmentynein mielin ottelusta ja sen toteutumisesta. 

- Minua ei ole ennen haastettu matsiin, joten tämä on uutta. Luulin, että jos toinen myöntyy otteluun niin se toteutetaan. Tämä miehinen maailma on vieras minulle. Oletin, että miehen sanaan voi luottaa, hän miettii. 

Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelma nähdään MTV3 kanavalta tänään, torstaina, klo 21.00. (kuva: Venetsia )

"Jokainen voisi nukkua yön yömajassa" 

Tämän illan jaksossa nähdään myös pätkä siitä, kun Enbuske vietti yhden yön Helsingin Töölössä sijaitsevassa asunnottomien yömajassa. Yömajassa nukkuu noin 60 henkilöä joka yö. Enbuskelle kyseessä oli silmiä avaava kokemus. 

- Mielestäni jokainen voisi nukkua yön yömajassa. Kodittomien tarinat olivat hyvin erilaisia. Kaikilla ei esimerkiksi ole päihdeongelmia taustalla, mutta tilanne on ajanut heidät päihteiden pariin, mies kertoo. 

Meteli oli yömajassa verrattain niin kova, ettei uni ottanut tullakseen. 

- Meidän huoneessa nukkui lisäkseni noin kymmenen ihmistä. Huoneemme valtasi kuorsaus, mutta käytävässä tapeltiin, Enbuske kertoo. 

Mies haluaisi mielellään tehdä lisää samankaltaisia juttuja, jossa hän laittaisi itsensä hänelle uuteen ja epämiellyttävään tilanteeseen. 

- Olisi esimerkiksi mielenkiintoista olla päivä kerjäläisten matkassa. Hankaluus tulee siitä, ettei juttu menisi pilkaamiseksi tai karnevalisoinniksi. Tietenkin kamera tuo oman haasteensa, koska aina kuvaaminen muuttaa ihmisen käytöstä, Enbuske miettii. 

Lue myös: Tuomas Enbuske haluaa Juhani Tammisen hakkaavan hänet? Kohtaavat vapaaottelussa!

Kilpailut

Uusimmat