Kuva: Senja Rapila

Saara Aalto ylistää puolisoaan: "En tajua, mitä tekisin ilman Meriä"

07.03.2018 20:45 - Iiro Myllymäki

Meri Sopanen on paitsi Saara Aallon kihlattu, myös tämän manageri.

Saara Aalto, 30, on ollut jo pitkään tuttu kasvo suomalaisille, mutta suureen kansansuosioon hän ylsi vasta, kun tajusi lähteä kokeilemaan onneaan maamme rajojen ulkopuolelle. Ison-Britannian X Factor oli Aallolle todellinen läpimurto, jonka vanavedessä on tullut muun muassa kansainvälinen levytyssopimus, oma areenakeikka ja euroviisuedustajan pesti. Monet kokevatkin, että vasta nyt Saara Aallon voi sanoa olevan menestynyt artisti. Aalto kertoo Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa, että menestyksen määritelmästä puhuminen on hänelle pulssia nostattava aihe. Hän itse kokee olleensa menestynyt artisti jo vuosikaudet.

- Minulta on vuosien aikana haastatteluissa kysytty, että miltä tuntuu, kun olet niin hyvä laulaja, mutta et ole niin menestynyt kuin sinun pitäisi olla. Siitä tulee sellainen angsti, koska ihmisillä on ihan väärä tapa mitata menestystä. He mittaavat sen sillä, onko sinulla listaykkösiä tai kaupallista menestystä tai oletko lehtien kansissa, Aalto sanoo.

Hän itse kokee menestykseksi sen, että hän on onnistunut pitkään elättämään itsensä musiikilla ilman minkäänlaista taustakoneistoa. Nainen on oman levy-yhtiönsä kautta julkaissut viisi albumia ja kiertänyt keikoilla ympäri Suomen – ja siinä sivussa osallistunut erinäisiin television laulukilpailuihin. Hän ei ole itse harmitellut missään vaiheessa kaupallisen suosion vähäisyyttä, vaan on joka aamu herännyt tyytyväisenä tietäen, että hän tekee juuri sitä mitä itse haluaa ja rakastaa.

- Ihmisillä on outoja asenteita, Aalto summaa ja sanoo itse luottavansa positiivisuuden ja yritteliäisyyden voimaan.

"Voisin itkeä onnesta"

Saara Aalto kertoo Sunnuntaibrunssissa myös siitä, millaista on työskennellä yhdessä puoliso Meri Sopasen kanssa. Meri Sopanen on paitsi Aallon kihlattu, myös manageri.

- Tämä asetelma toimii niin järkyttävän hyvin, että voisin itkeä onnesta, kun mietin, millainen enkeli elämääni on tuotu, Aalto hehkuttaa.

Meri Sopanen ja Saara Aalto asuvat nykyään Lontoossa. (kuva: Getty Images)

Aalto kertoo, että ennen managerointihomman aloittamista Sopanen oli tehnyt monenlaisia töitä mutta ei koskaan kokenut kunnolla löytäneensä omaa juttuaan. Sopanen itse keksi, että voisi alkaa manageroida naisystäväänsä ja auttaa häntä eteenpäin urallaan. Sitten Sopanen keksikin, että Iso-Britanniassa olisi kohta X Factor -koelaulut. Loppu on historiaa.

- Kaikki työt, mitä Meri on aiemmin tehnyt, kiteytyvät tässä manageroinnissa. Hänellä on hyvä intuitio ja vaisto lukea ihmisiä. Hän osaa tulla kaikkien kanssa toimeen. Hän on käytännön ihminen, mitä minä en todellakaan ole. En tajua, mitä tekisin ilman häntä, Aalto sanoo.

Sunnuntaibrunssin haastattelussa Aalto puhuu lisäksi siitä, miksi suomalainen pop-musiikki ei ole lähtenyt leviämään maailmalle ja miten hän on työstänyt omaa henkistä hyvinvointiaan hankalina hetkinä. Voit kuunnella Saara Aallon koko haastattelun tästä linkistä

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Kolumni: Saara Aalto petti viisulupauksensa - ja se on hyvä asia!

Lue myös: Saara Aalto selittää somessa käyttämäänsä #SA6-hashtagia - "Se on osa menneisyyttäni"

Kilpailut

Uusimmat