Kuva: Mikko Räsänen

The Rasmuksen pojista kasvoi isiä - he paljastavat, miksi se pitää bändin kasassa

05.10.2017 22:00 - Henna Koste

Yhdessä kasvaneet The Rasmuksen jäsenet ovat kaikki samassa elämäntilanteessa.

The Rasmus julkaisee perjantaina 6. lokakuuta Dark Matters -albumin. Laulaja Lauri Ylönen ja rumpali Aki Hakala kertovat, että yhtyeen jäsenet ovat asuneet jo pitkään eri puolilla maailmaa, mutta toistaiseksi se ei ole estänyt yhteistä treenaamista. Lauri asuu Kaliforniassa, basisti Eero Heinonen Australiassa, Aki viihtyy Helsingissä ja kitaristi Pauli Rantasalmi on muuttanut juuri Singaporesta Helsinkiin.

- Maapallo on lopulta aika pieni paikka. Jos jotain kappaletta pitää harjoitella yhdessä, sitten lennämme Nosturiin Helsinkiin. Seuraavana päivänä kaikki ovat paikalla, Lauri selventää.

The Rasmus on treenannut Nosturissa samassa bändikämpässä jo 90-luvun lopusta asti. 

- Siellä on hierottu F-F-F-Fallingit ja nyt uuden levyn biisejä, Aki kertoo.

- Siinä on nostalgista fiilistä kokoontua sinne haisevaan huoneeseen luksushotellien jälkeen. Se tekee hyvää. Tehdään hyvin, jotta päästään taas ponnistamaan hype-elämään. On hyvä käydä erilaisissa tunnelmissa, Lauri naurahtaa.

Pari kuukautta perheen kanssa

Parikymppisinä The Rasmuksen perustaneet miehet ovat jälleen samassa elämäntilanteessa. Kaikilla on lapsia. Akilla on 6- ja 10-vuotiaat lapset. Lauri on 9-vuotiaan pojan isä. Miehen naisystävä Katriina Mikkola odottaa parin ensimmäistä yhteistä lasta.

- Parasta, mitä voi tapahtua. Odotetaan kovasti. Vauva syntyy vuoden vaihteessa. Sattumalta kalenterissa oli tilaa, Lauri hymähtää.

Keikkamatkat vievät miehet toisinaan eroon lapsistaan.

- Meillä on sellainen työ, että lapset eivät sovi keikkabussiin. Toisaalta tulee aikoja, että saatan olla kolme tai neljä viikkoa täysin koti-isänä. Sehän on hyvin harvinaista monissa muissa ammateissa, Lauri toteaa.

Aki iloitsee, että miehet ovat itse itsensä pomoja. 

- On onnekasta, että ollaan kaikki samantyyppisessä elämäntilanteessa. Jos jollain ei olisi lapsia ja haluaisi ympäri vuoden kiertää, niin bändi voisi hajoaisi siihen, Aki pohtii.

- Jos ei ole omaa lasta, ei tajua sitä ikävää ja kuinka tärkeää on, että kun rundi loppuu ollaan vaikka viisi päivää vain kotona. Lapset ovat tosi iso osa meidän kaikkien elämää, Lauri korostaa. 

Kaikille on myös selvää, että Lauri ottaa aikaa perheelleen lapsen synnyttyä.

- En yhtä keikkaa lukuunottamatta tee pariin kuukauteen mitään muuta kuin olen perheen kanssa. Jätkät tietävät, kuinka tärkeä asia se on mulle. Ei siitä ole puhettakaan. Se on myös yhteishyvää kaikille, koska jos mulla olisi huono fiilis, se näkyisi sitten jossain muussa, Lauri perustelee Akin komppaamana.

Lue myös: Lauri Ylönen kertoo kuittaileensa Paula Vesalalle erosta: "Nyt myyt kyllä paljon levyjä"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat