Kuva: Mikko Räsänen

Aki Linnanahteen kohtalonhetki: polkee Helsingistä Mikkeliin vesisateessa ja vastatuulessa

05.09.2017 17:55 - Mikko Räsänen - Luettu 6 140 kertaa

Aki Linnanahde hävisi jääkiekkoaiheisen vedon. Huomenna on vedon lunastuksen vuoro.

Aki Linnanahde löi vuosi sitten vetoa Jukurien markkinointijohtaja Joni Vesalaisen kanssa Jukurien menestyksestä joukkueen ensimmäisellä liigakaudella. Heppoisella rosterilla kauteen lähtenyt sarjanousija tuomittiin kausiennakoissa todennäköiseksi jumboksi. Myös kovana urheilumiehenä tunnettu Linnanahde oli niin varma Jukurien vaikeasta kaudesta, että lupasi pyöräillä Helsingistä Mikkeliin, jos Jukurit sijoittuu runkosarjassa 12 parhaan joukkoon. 

Jukurit yllätti monet olemalla pitkään kiinni jopa pudotuspelipaikassa. Runkosarjan lopullinen sijoitus oli 11, ja Linnanahde joutui aloittamaan tutkinnan, mikä on paras reitti pyöräillä Mikkeliin. Vedon lunastaminen alkaa huomenna, kun Radio Novan aamujuontaja hyppää pyöränsä selkään ja ottaa suunnaksi Etelä-Savon. Tavoitteena on ajaa reitti kolmessa päivässä ja olla Mikkelissä hyvissä ajoin perjantaina, kun Jukurit aloittaa liigakautensa kotiottelulla KalPaa vastaan.

- Nöyrin mielin lähdetään taipaleelle. Viimeisimmät tiedot lupaavat, että vastaatuuleen ajetaan ja torstaina tulee vielä koko päivän pelkkää vettä. 

- Haastavinta tulee olemaan henkisesti, miten kestää kasetin kanssa. Jokainen, joka on joskus polkenut tietää sen, mikä ero on mennä vastatuuleen ja myötätuuleen. Siihen päälle, kun tulee vielä sadevettä laakana vasten kasvoja, niin tietää ainakin polkevansa.

Miten kova on pyöräilykuntosi?

- Olen ajanut liian vähän. Esikoiskirjani tekemisen vuoksi nyt on ollut tiukka kesä. Olen ajanut vain muutaman pyörälenkin ja tiedän suurin piirtein, mitä on istua satulassa. Olen varmaan aika tavallinen normaalikuntoinen mies, enkä ole koskaan tehnyt läheskään tällaista fyysistä suoritusta. 

Onko missään vaiheessa kaduttanut, että menit lyömään tällaisen vedon?

- On kaduttanut moneen kertaan. Rehellisesti sanottuna minulla olisi niin kova kiire, että olisi ollut tälle ajalle muutakin tekemistä. Eli vastaus on kyllä, kyllä kaduttaa. Ja suoraan sanottuna v*tuttaa, Linnanahde sanoo nauraen.

- Mutta rapatessa roiskuu ja omista puheistaan täytyy vastata. Veto tuli lyötyä ja rehdisti tehtyä, niin eihän tässä ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä lunastamaan sitä. 

Linnanahde kuitenkin kiittelee, että raskaaseen ja olosuhteiltaan epämiellyttävään urakkaan hän on saanut paljon puhtia siitä, miten innostunut reaktio Etelä-Savossa on ollut tähän pyöräilytempaukseen.

- Täytyy olla kiitollinen ihmisten reaktioista. Kesän aikana on tullut ihan mieletön määrä tsemppiviestejä ja vinkkejä siitä, mitä kannattaa tehdä ja mitä täytyy ottaa huomioon. Jukureiden pelaajistonkin suunnasta on tullut ystävällismielistä kuittia. Pelaajatkin varmaan toivovat, että tämä avausviikonlopun sirkus olisi kohta ohi ja rauha palaisi maahan.

Ja vaikka Linnanahdetta puistattaakin ajatus pyöräilystä kaatosateessa valtatien reunassa, kiehtoo häntä mahdollisuus itsensä voittamiseen. 

- Kaikista sääennusteista huolimatta olen positiivisella fiiliksellä. Jollain oudolla tavalla sitä odottaakin, että mitäköhän tästä tulee.  

Kuuntele alta tämän aamuinen puhelu, kun Radio Novan Aki Linnanahde ja Minna Kuukka soittivat Jukurien markkinointijohtajalle Joni Vesalaiselle ja keskustelivat edessä olevasta tempauksesta. 

Jos haluat nähdä Linnanahteen pyöräilyreitin ja tulla kannustamaan häntä matkalla, lue lisää aiheesta täältä

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat