Kuva: AOP

Milloin parisuhderiita menee niin yli, ettei ole enää paluuta? Suomalaispsykologi vastaa

29.08.2017 10:15 - Anna Hopi

Joskus ero on se parempi ratkaisu.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman psykologi Tony Dunderfelt on tehnyt vuosien ajan terapiatyötä pariskuntien kanssa. Hänen mukaansa monet suhteet ovat pelastettavissa kriiseissäkin. On kuitenkin olemassa pariskuntia, joiden on parempi mennä tulevaisuudessa eri teitä.

Dunderfeltin mukaan moni pariskunta juuttuu tiettyihin riitamalleihin, ja toistaa helposti suhteensa aikana yhdestä kolmeen kaavamaista riitaa uudestaan ja uudestaan. Lue asiasta lisää täältä.

Se, miten pahaksi suhteen kriisi on äitynyt, selviää tilannekatsauksella esimerkiksi parisuhdeterapeutin vastaanotolla.

- On hyvä selvittää, onko suhteessa tapahtunut aivan kauheaa loukkausta tai valehtelua. Vai voiko olla, että pariskunta onkin juuttunut vain yhteen tai kahteen riitamalliin? Dunderfelt kuvailee.

Psykologi arvioi, että 60-80 prosenttia parisuhdekriiseistä on tätä tiettyihin riitamalleihin juuttumista - ja niille voidaan tehdä jotain. 

- On kuitenkin myös olemassa suhteita, joiden "kultakaivos on ammennettu loppuun." Silloin pitää ajatella tahdikasta ja rakentavaa eroprosessia, hän neuvoo.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman neljännellä kaudella nähdään kolme rakkauden asiantuntijaa: rakkaustutkija Jason Lepojärvi, seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen ja psykologi Tony Dunderfelt. (kuva: MTV)

Radio Nova etsii yhdessä Ensitreffit alttarilla -ohjelman kanssa kaikkien aikojen suurimpia rakkauslauluja. Mikä laulu tuo mieleesi spesiaalin hetken? Äänestä biisisuosikkiasi täällä.

Lue myös: Mikä on kaikkien aikojen suurin rakkauslaulu? Äänestä suosikkiasi

Lue myös: Psykologi Tony Dunderfelt: "Sielunkumppanisi on olemassa - täysin erilainen kuin luulet"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat