Kuva: AOP

Nyt Game of Thronesin faneihin vetoaa Peter Dinklage: "Älkää ostako huskyja"

16.08.2017 11:45 - Katariina Auvinen

Sarjassa näyttelevä tähti huolestui maailmalta kantautuviin uutisiin.

Game of Thrones -sarjassa näyttelevä Peter Dinklage, huolestui maailmalta kantautuviin uutisiin. Eläinsuojelujärjestöt ovat vedonneet ihmisiin, että he eivät ottaisi vetokoirarotuna tunnettuja huskyja sarjan perusteella. Sarjassa huskyt nähdään hirviösusina, jonka vuoksi rotu on ollut erityisesti sarjan fanien mieleen. Tämä on näkynyt piikkinä kotia etsivissä huskyissa, jotka ihmiset ovat hylänneet rodun vaativuuden vuoksi. 

Nyt Dinklage on tehnyt avoimen anomuksen kaikille sarjan faneille. Rotu vaatii aktiivisen kodin, joka on valmis keksimään sille virikkeitä. Dinklagen mukaan hänen sydämensä särkyy kaikkien muiden kodittomien koirien puolesta, jotka odottavat mahdollisuutta päästä rakastavaan kotiin. 

Hän ei haluaisi nähdä sarjalla olevan vaikutusta siihen, että niin moni muu koira jää kodittomaksi ainoastaan omistajien tietämättömyyden vuoksi. Näyttelijä kannustaa kaikkia koiraa haluavia, ottamaan selvää roduista ennen ostopäätöstä. 

(kuva: Fotolia)

Erilaiset koirarodut ovat pompanneet trendikkäiksi ennenkin, esimerkiksi julkisuuden henkilöiden tai elokuvien perusteella. Muun muassa chihuahua-rotu tuli suuren yleisön tietoisuuteen seurapiirikaunotar Pari Hiltonin myötä. Tämä trendi näkyi myös Suomessa, jolloin kyseisestä koirarodusta oli ylikysyntää. 

Lue myös: Game of Thrones -sarjan järkyttävä sivuvaikutus: Ihmiset hamstraavat ja hylkäävät husky-koiria!

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat