Kuva: Fotolia

Pankkiirin piti lentää Englantiin - löysi itsensä Las Vegasista

14.08.2017 20:45 - Katariina Auvinen

Samuel Jankowskylla tuli kohtalokas ja kallis virheliike, joka vei hänet maailman toiselle puolelle.

Englantilaisen pankkiirin Samuel Jankowskyn kotimatka Saksasta Englantiin ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Jankowsky väittää, että lentokenttävirkailijat tarkastivat hänen maihinnousukorttinsa kolmesti, mutta eivät kommentoineet mitenkään hänen porttivalintaansa lentokentällä. Hän pääsi tottuneesti portista sisälle lentokoneeseen. 

Sen sijaan mies ajatteli lentokoneen olevan hieman iso vain muutaman tunnin mittaiselle lennolle. Sen ihmeemmin ajattelematta, Jankowsky laittoi nappikuulokkeet päähänsä, ja vaipui uneen. Kun mies heräsi, hän näki lentokoneessa olleista näytöistä koneen ohittaneen jo Englannin. 

Pankkiiri tiedusteli lentoemännältä syytä maan ohittamiselle. Lentoemäntä vastasi koneen olevan menossa Las Vegasiin. Hätääntynyt mies kysyi voisiko lentokonetta kääntää ympäri, jotta tämä pääsisi kotiin. Sanomattakin oli selvää, ettei voinut. 

Jankowskyn kotona odotti raskaana oleva vaimo, jolle aviomies lähetti lentokoneen WiFi:n avulla viestin virheliikkeestään. Noin 30 tuntia myöhemmin kone laskeutui Las Vegasiin, jossa pankkiiri väittää maahanmuuttoviranomaisten kohdelleen häntä kuin rikollista. Yhdysvaltojen puolelle tarvitsee viisumin, jota Jankowskyllä ei tietenkään ollut. 

- Rajavartijat kertoivat, että meillä oli tunti aikaa täyttää tarvittavat paperit, jotta ehtisin seuraavalle lennolle takaisin Saksaan. Minua pidettiin vartioidussa sellissä. Rajaviranomaiset ilmeisesti luulivat minun tahallani menneen väärään koneeseen, Jankowsky kertoo Metro-julkaisulle. 

Kun mies vihdoin muutaman vuorokauden jälkeen pääsi kotiin, hän oli köyhtynyt noin 900 euroa. 

Lue myös: Syöpäsairaan hävinnyt matkalaukku palautettiin upealla tavalla - nainen puhkesi kyyneliin

Lähde: Metro 

Kilpailut

Uusimmat