Radio Novan juontajat yllätettiin aamuvarhain: klo 06.30 tullut tekstiviesti olikin tähtilaulajalta

13.07.2017 13:16 - Mikko Räsänen - Luettu 1 150 kertaa

Tangokuningatar Erika Vikman yllätti Radio Novan Janne Virtasen ja Silvia Modigin tekstiviestillä.

Radio Novan kesäaamun juontajat Janne Virtanen ja Silvia Modig aloittivat tänään lähetyksensä tuttuun tapaan klo 06. Arkikuukausina työpäiviin heräävät ihmiset ovat tuohon aikaan jo kuulolla, mutta nyt kaksikko mietti, miten paljon aamuvarhain heränneitä on vastaanottimien ääressä myös heinäkuun lomakuukautena. 

Juontajat pyysivätkin kuulijoita lähettämään tekstiviestejä studioon. He yllättyivät, kun studioon tuli seuraava viesti:

"En ole koskaan tätä kokeillut, mutta nyt kokeilen! Yhdeksän vuorokautta tien päällä, tämän iltaisen keikan jälkeen neljä tuntia ajoa takana. Enää tunti ja kotona! Kiitos radioille, että pidätte meidät humppamuusikot hereillä, kun tiukkaa tekee. Hyvää yötä kaikille yötyöläisille ja huomenta muille. Terkuin EX-tangokuningatar Erika"

Viestin signeeraus viittasi viime vuoden tangokuningattareen Erika Vikmaniin. Soitto numeroon myöhemmin torstaina paljasti, että lähettäjä todellakin oli ollut Erika itse.

- Kyllä se minä olin, Erika kertoo nauraen. 

- Olin yöllä ajamassa Kalajoelta kotiin. Tuossa vaiheessa alkoi neljä tuntia ajamista jo painamaan. Kuuntelin radiota ja siellä puhuttiin kukonlaulun aikaan heräävistä ihmisistä ja pyydettiin, että laitettaisiin tekstareita, että juontajat tietävät, että edes joku kuuntelee.

- Ajattelin, että onhan täällä kukonlaulun aikaan heräävien lisäksi myös meitä, ketkä vielä odottelevat, että edes pääsisivät yöunille, Erika muistuttaa. 

- Viestin lähettäminen oli spontaani idea. Kun olin kirjoittanut viestin, miten kauan, että viitsinkö edes lähettää sitä. Sitten sormeni osui vahingossa "lähetä"-nappiin ja nauroinkin autossa, että "nyt se meni".

- Ajattelin, että jos viesti menee läpi, pysyn paremmin hereillä. Yllätyinkin sitten iloisesti, kun juontajat lukivat viestini.

Pitkät automatkat ovat osa muusikon elämän raskasta arkea. Erika kertoo, että hän oli ollut tien päällä yhteensä yhdeksän vuorokautta putkeen, kun Tangomarkkinat ja omat keikat ovat pitäneet hänet poissa kotoa. Viimeiset pari päivää hän on vielä ollut pienessä kuumeessa, joka on verottanut voimia entisestään.

Väsymys alkoi kotimatkalla tuntua jo ylipääsemättömältä.

- Otinkin siksi tien varressa tunnin unet juuri ennen viestin lähettämistä.

Vuoden 2016 tangokuningatar kertoo, että yksin pitkiä automatkoja ajaessa joutuu välillä tsemppaamaan toden teolla pysyäkseen virkeänä, jos silmäluomat alkavat tuntua raskailta.

- On se rajua. Välillä tulee sellainen olo, että on taistelu elämästä ja kuolemasta. Viisasta olisi varmaan hankkia jossain vaiheessa itselleni joku kuski.

Kuskin puutteessa vastuullinen ratkaisu väsymyksen yltyessä onkin tehdä juuri niin kuin Erika viime yönä teki eli ajaa auto levähdyspaikalle, laskea penkki alas ja ottaa unet. Toinen hyvä keino on kuunnella radiota.

- Olen aktiivinen radion kuuntelija. Yleensä hypin biisien perässä kanavalta toiselle. Nyt oli Radio Nova päällä ja siellä oli niin miellyttävät juontajat, että pysyin kanavalla, kun heitä oli niin kiva kuunnella. 

Nyt Erika ehtii levätä pari päivää ja hoitaa kuumeensa pois. Seuraavan kerran hän nousee lavalle lauantaina, jolloin hänellä on keikka Raision Huvilinnussa.

Janne Virtanen ja Silvia Modig Radio Novan Kesäaamussa vielä huomenna klo 06-10. Ensi maanantaina Virtasen juontajapari vaihtuu, kun Joonas Hytönen palaa radioaalloille vuosien tauon jälkeen.

Lue myös: Silvia Modig muistelee radiojuontaja-aikojaan – osti studioon patsaan seurakseen

Arvostele artikkeli

Kuuntele Radio Novaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Kilpailut

Uusimmat