Kuva: Mikko Räsänen

Erika Vikman paljastaa käyneensä syömishäiriöhelvetin läpi!

16.05.2017 08:15 - Senni Loikala

Artisti avautuu lukioikäisenä sairastamastaan syömishäiriöstä Iholla-sarjassa.

Tangokuningatar Erika Vikman, 24, avautuu keskiviikon Iholla-sarjan jaksossa selättämästään syömishäiriöstä. Vikman kertoo vaikeasta kokemuksestaan venytellessään urheiluvaatteet päällä.

- Minulla on tähän urheiluun viha-rakkaussuhde, koska lukioikäisenä sairastuin syömishäiriöön ja se sisälsi paljon pakkoliikuntaa ja syömättömyyttä, Vikman kertoo jaksossa.

Artisti uskoo, että tiukka suorittaminen ja stressi vaikuttivat syömishäiriöön sairastumiseen.

- Lukiossa olin todella loppuunpalanut ja stressasin ehkä tulevaisuutta liikaa ja sitten se vaan kärjistyi siihen, että ei ollut enää muuta mielessä kuin vaan kalorit ja mitä syö ja kuinka paljon syö.

Syömishäiriöstä paraneminen ei ole helppoa, tietää Vikman.

- Vaikeahan se päänsisäinen mörkö on saada pois - eli se ääni, joka sanoo, että olet lihava ja että älä syö ja että laihduttaminen on ainoa asia, jossa olet hyvä.

Vaikka syömishäiriö koetteli Vikmania nuorena, on hän tyytyväinen siitä, että kokemus kasvatti häntä.

- Olen tavallaan jollain sairaalla tavalla tyytyväinen siitä, että kävin tuollaisen kriisin läpi, koska se kasvatti varmasti, oppi tuntemaan omat rajansa.

Iholla-sarjaa esitetään Ava-kanavalla maanantaista torstaihin kello 22.00 alkaen.

Aiemmin Jari Tervo julkaisi sosiaalisessa mediassa naljailevan kommentin Erika Vikmanin ja Dannyn parisuhteesta. Pääset juttuun tästä.

Kilpailut

Uusimmat