Kuva: Senja Rapila

Dome Karukoski 20-vuotiaasta Radio Novasta: "Automatkojen pelastus"

12.05.2017 20:30 - Iiro Myllymäki

Dome Karukoski kuuntelee Radio Novaa erityisesti kesäisin ajomatkoilla mökille.

Yksi Suomen tunnetuimmista elokuvaohjaajista Dome Karukoski, 40, saapui tänään perjantaina juhlistamaan 20 vuotta täyttänyttä Radio Novaa. Ensimmäisenä Karukoskelle tulee Radio Novasta mieleen kesämuistot.

- Kesälomilla Radio Nova on ollut se kanava, joka kuuluu kaikkialla. Vaikka olisi katvealueella, Novan yleensä löytää jos haluaa musiikkia kuunnella, Karukoski kertoo Radio Novan haastattelussa.

Radio Nova yhdistyy Karukosken mielessä erityisesti ajomatkoihin mökille.

- Nova on se mökille ajon ja automatkan pelastus monesti. Jos matkaa on vaikka 200 kilometriä ajettavana, Nova on aina hirveän helppo kanava kuunnella. Kyllähän tällaiselle nelikymppiselle ukolle sieltä tulee aika paljon nuoruusajan biisejä, Karukoski sanoo.

Erityisesti Karukoski muistelee fiilistelleensä Michael Jacksonin musiikkia Radio Novan taajuudelta. Sen sijaan Bon Jovi saa hänet välittömästi vaihtamaan kanavaa.

- Olen aina vihannut Bon Jovia. Siinä on varmaan joku nuoruuden trauma taustalla. Varmaan joku tyttö, jota en ole saanut, on tykännyt Bon Jovista. Kansanmurha ja Bon Jovi ovat asioita, joita maailma ei tarvitse, Karukoski veistelee.

Lue myös: Dome Karukosken Tom of Finland rynnistää ulkomaille - "Elokuvafestivaalikutsuja hirveä läjä"

Kilpailut

Uusimmat