Kuva: Anders Thessing

The Rasmus paljastaa: Liittyivät intiaaniheimoon keikkareissulla ja saivat huumelahjan

31.03.2017 12:45 - Iiro Myllymäki

The Rasmus haluaa keikkamatkoillaan heittäytyä vieraiden kulttuurien vietäviksi. Meksikossa bändin jäsenet kastettiin paikallisen intiaaniheimon jäseniksi hengellisessä rituaalissa.

Yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista yhtyeistä The Rasmus on julkaissut tänään uuden singlen Paradise. Kyseessä on bändin ensimmäinen julkaisu viiden vuoden levytystauon jälkeen. Uuden albumin on määrä ilmestyä syksyllä.

Uuden musiikin myötä bändi pakkautuu jälleen keikkabussiin ja lähtee kiertämään keikoille ympäri maailman. Suomessa The Rasmus nähdään kesällä RMJ-festareilla juhannuksena, ja suunnitteilla on myös useita Suomen kaupunkeja kattava kiertue albumin julkaisun jälkeen.

Bändin laulaja Lauri Ylönen ja rumpali Aki Hakala kertovat Voice.fi:n haastattelussa, että he haluavat keikkamatkoilla heittäytyä täysillä vieraiden kulttuurien vietäviksi. Tämä on johtanut moniin mielenkiintoisiin tilanteisiin, joista yksi tapahtui bändille rakkaassa Meksikossa.

- Kuulumme yhteen meksikolaiseen intiaaniheimoon. Olimme katsomassa Meksikossa pyramideja ja siellä tapasimme ihmisen, jonka mielestä oli todella siistiä, että olemme bändi Skandinaviasta. Hän tuli meille oppaaksi ja vei meidät pyramidin alle katakombityyliseen paikkaan. Se oli spirituaalinen hetki. Siellä meidät kastettiin heimoon, Hakala kertoo.

The Rasmuksen Aki Hakala ja Lauri Ylönen ovat kiitollisia siitä, että pääsevät työnsä kautta näkemään maailmaa. (kuva: Senja Rapila)

LSD-mehun siemailua

Lauri Ylönen muistelee, että intiaaniriitin aikana he istuivat ringissä ja kierrättivät poltettua pihkaa toinen toiselle. Tämän yhteydessä jokainen jätti tilaan jonkin pyhän ajatuksen, joka tuli sanoa ääneen.

- Itse muistaakseni sanoin olevani kiitollinen siitä, että minulla on näin hyviä ystäviä ja että saan olla juuri tässä hetkessä. Olin tuntevinani kylmiä ilman puhalluksia, vaikka siellä ei tuullut yhtään. Siitä tuli jännittävä olo, Ylönen kertoo.

Bändin intiaanikokemukset eivät loppuneet tähän. Seuraavalla kerralla Meksikossa keikkaillessaan bändi pyysi intiaaniheimon jäseniä omalle keikalleen yleisön lämmittelijöiksi. Näin ollen yleisö pääsi nauttimaan intiaanirituaalista normaalin bändilämppärin sijaan.

Intiaaniheimo halusi tässä vaiheessa muistaa The Rasmusta lahjoilla. Bändille annettiin vanha puinen puolitoistametrinen pilli, jolla oli aiemmin soittanut Tiibetin hengellinen johtaja dalai-lama.

- Meille annettiin myös heidän itse tekemäänsä sienimehua puolentoista litran kokispulloissa. Se oli jotain LSD-juomaa. Kysyin, että voinko juoda tämän ihan turvallisesti. Intiaani sanoi minulle, että ”kaltaisesi mies liitelee vaikutuksen alaisena kaksi viikkoa tämän myötä”, Ylönen muistelee.

Hakala ei uskaltanut juomaa maistaa, mutta Ylönen sen sijaan varovaisesti siemaili juomaa hieman ja meni porealtaaseen ”fiilistelemään”.

Toiveissa ensimmäinen Australian-keikka

Lisää ikimuistoisia kiertuekokemuksia on varmasti luvassa, kun bändi palaa tien päälle uuden musiikin voimin. Marraskuussa on luvassa Euroopan-kiertue. Ensi vuoden puolelle keikkapalettia vielä kasataan. Bändin toiveissa olisi päästä ensimmäistä kertaa Australiaan, ja palaaminen esimerkiksi Venäjälle ja Japaniin on suunnitelmissa.

Voit kuunnella uuden Paradise-sinkun alta, jos laitteellesi on asennettu Spotify:

Lue myös: The Rasmus yllätti faninsa: Kesällä Suomeen keikalle RMJ-festareille!

Lue myös: Rasmus-tähdellä uusi yhtye - katso esikoisvideo

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat