Kuva: AOP

Suomen Idolsin tragediasta 9 vuotta: Laulajan piti tulla levynjulkaisubileisiin - löytyi kuolleena

23.02.2017 08:30 - Mikko Räsänen

Mia Permannon traaginen kohtalo ei ole unohtunut.

Suomen Idolsin paluusta uutisoitiin hiljattain. Ohjelman kahdeksas tuotantokausi ilmestyy ruutuun ensi syksynä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2013. Idolsin seitsemälle edelliselle kaudelle mahtuu useita tuhkimotarinoita, sillä muun muassa Antti Tuisku, Anna Abreu ja Anna Puu ovat nousseet tähdiksi nimenomaan ohjelman kautta.

Tuhkimotarinoiden vastapainoksi mahtuu muutama traagisempikin tarina. Surullisin niistä on Mia Permannon kohtalo. Helsinkiläinen Mia osallistui Idolsiin 2007, pääsi finaaliin ja selvisi siinä kuudenneksi. Vaikka voittoa ei tullutkaan, alkoi Mia saada jalkaansa musiikkimaailman oven väliin. Hän pääsi vierailemaan trance-tuottajien Alex Kunnarin sekä Heikki Liimataisen kappaleille ja hänen ensimmäisen sooloalbuminsa teosta oli sovittu Helsinki Music Worksin kanssa.

Maaliskuussa 2008 Helsingin Apollo-yökerhossa varauduttiin aloittamaan Cristal Snow'n levynjulkaisubileet. Mia oli yksi itseoikeutetuista kutsuvieraista, sillä hän oli mukana levyllä laulamassa peräti kolmella kappaleella. Mia ei kuitenkaan koskaan saapunut Apolloon - sen sijaan saapui suruviesti, että Mia oli löytynyt kuolleena kotoaan. Vasta 20-vuotiaan laulajalupauksen tarina oli päättynyt aivan liian varhain. Illan tunnelma muuttui heti ja monet Apolloon saapuneet itkivät lohduttomasti.

Mian kuolinsyyksi paljastui lopulta kahden toisilleen sopimattoman lääkkeen käyttö. 

Kuuntele alta kappaleita, jotka Mia ehti uransa aikana esittää.

Lue myös: Suomalaisen Idols-voittajan kohtalo surettaa: "Hän ei saanut edes mahdollisuutta!"

Kilpailut

Uusimmat