Kuva: AOP

Aki Linnanahde: "Ajat ovat kovia, mutta toivon ihmisten silti harrastavan hyväntekeväisyyttä"

13.09.2016 18:00 - Rea Tallgren

Aki Linnanahde juontaa Elämä lapselle -hyväntekeväisyyskonsertin yhdessä Vappu Pimiän kanssa.

Radio Novan Aamun Aki Linnanahde juontaa Elämä lapselle konsertin keskiviikkona 14.9. yhdessä Novalla kuultavan Vapun Valtakunnan Vappu Pimiän kanssa. Konsertin järjestää Lastenklinikoiden Kummit ry, joka tukee Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa, kehitys- ja tutkimustyötä sekä parantaa potilaiden viihtyvyyttä sairaala-aikana.

Linnanahteella on omakohtaista kokemusta konsertin hyväntekeväisyyskohteesta.

- Tyttärelläni todettiin kuusi vuotta sitten harvinainen sairaus, mikä ei ole hengenvaarallinen, mutta aiheuttaa sitä, että olemme joutuneet aktiivisesti käymään Helsingissä Lastenklinikalla, hän selittää.

Sairautta hoidettaessa ja etsittäessä perhe sai Linnanahteen mukaan aina ensiluokkaista palvelua. 

Linnanahde on itse ollut kuuden vanhana pari yötä Lastenklinikalla hengitysvaikeuksien takia. 

- Olin jonkinlaisessa happiteltassa. Äiti nukkui vieressä ja aika pitkäksihän siinä kävi aika.

Lastenklinikan kummit mahdollistavat sen, että potilaille on muun muassa virikkeitä ja pelejä ja paikalla käy lätkänpelaajia ja julkkiksia tervehtimässä potilailta. 

- Voi vaan kuvitella, miten pitkäksi aika voi käydä, jos klinikalla joutuu lapsena viettämään pidempiä aikoja, kun itsellä meinasi käydä aika pitkäksi jo parissa yössä.

Linnanahteen mukaan hänen omat kokemuksensa ovat saaneet aikaan sen, että hän lähti epäröimättä mukaan juontamaan konserttia. Hänellä myös on suuret odotukset konsertin suhteen. 

- Siellä on maan eturivin artistit ja niistä tulee hienot bileet. Mutta toivon mukaan taas kerran ihmiset lahjoittaisivat rahaa. Tiedän, että ajat ovat vaikeita, mutta toivon todella, että ne, jotka pystyvät, antaisivat lahjoituksen hyvään tarkoitukseen. 

Elämä Lapselle -konsertti järjestetään tänä vuonna Metro Areenalla Espoossa keskiviikkona 14.9.2016. Konsertti esitetään Maikkarilla konserttipäivänä kello 20 alkaen. Tapahtuman avulla tuetaan Suomen viittä yliopistollista lastenklinikkaa sekä lastentautien tutkimustyötä.  Elämä Lapselle -konsertin esiintyjäkaartiin kuuluvat tänä vuonna muun muassa Elastinen, Vesala, Mira Luoti, JVG, Niila, TCT, Robin, Mikael Gabriel, Tungevaag  & Raaban sekä Evelina.

Aki on äänessä Novalla arkisin Minna Kuukan kanssa klo 6-10. Tykkää Novan Aamun Facebook-sivusta tästä

Lue myös: Aki Linnanahteen lupaus suorassa lähetyksessä: Alastonjuoksu Helsingissä jos Suomi häviää Tanskalle

Lue myös: Lause, joka sai Minna Kuukan kielen täysin solmuun lähetyksessä - katso hauska video

Kilpailut

Uusimmat