Kuva: Shutterstock

Suomalaisilla välipäivä olympialaisissa - Suomelta nähdään poikkeuksellinen ratkaisu avajaisissa

04.02.2022 07:45 - Jenni Tuusjärvi

Pekingin talviolympialaiset käynnistyvät virallisesti tänään. Jääkiekkoilija Valtteri Filppula on avajaisissa ainoa Suomen olympiajoukkueen edustaja.

Jääkiekkoilija Valtteri Filppula, 37, nähdään tänään Pekingin talviolympialaisten avajaisissa Suomen lipunkantajana. Suomen Olympiakomitea kertoi tiedotteessaan, että Filppula valikoitui avajaisiin Suomen edustajaksi pitkän ja menestyksekkään uransa ansiosta.

Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäen, 55, mukaan Filppula on mitä mainioin edustaja avajaisiin.

- Arvostamme lipunkantajan roolia ja sen historiallista jatkumoa todella korkealle. Koen, että tähän kunniatehtävään päästäkseen urheilijan täytyy olla erityisen kokenut ja menestynyt, myös olympiatasolla. Valtteri Filppula täyttää nämä kriteerit kirkkaasti, Lehtimäki toteaa tiedotteessa.

Suomi päätyi poikkeukselliseen ratkaisuun

Suomea edustaa avajaisissa ainoastaan yksi lipunkantaja, vaikka kansainvälinen Olympiakomitea on suositellut valtioita nimeämään sekä mies- että naisurheilijan.

Lehtimäen mukaan käytännön syyt menivät suositusten edelle.

- Meillä olisi olympiajoukkueessa myös useita tehtävään soveltuvia naisia, mutta matkustusrasitus ja terveysturvallisuus huomioiden emme kokeneet perustelluksi tuoda avajaisiin yhtään ainoaa urheilijaa Zhangjiakoun kisakylästä. Naisleijonilla on puolestaan tärkeä ottelu Kanadaa vastaan heti lauantaina aamupäivällä, joten hekään eivät tulleet kyseeseen. Tästä syystä poikkeamme KOK:n suosituksista, Lehtimäki kertoo tiedotteessa.

Pekingin olympialaisten avajaiset käynnistyvät tänään kello 14 Suomen aikaa.

Lue myös: Suomalaisten olympiataival käynnistyy tänään - katso suomalaisten päivän aikataulu

Kilpailut

Uusimmat