Kuva: Getty Images

Nyt tuli todellista kiimaa kiekkofaneille - NHL:n pudotuspeleihin täydelliset otteluparit!

09.04.2018 20:00 - Mikko Räsänen

NHL:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Toimituspäällikkö Mikko Räsänen on innoissaan ensimmäisen kierroksen ottelupareista.

NHL:n pudotuspelit alkavat tällä viikolla. Runkosarjan viimeisillä kierroksilla varmistui, että jo ensimmäisellä kierroksella kohtaavat lähes täydelliset otteluparit. Alla parhaat otteluparit esittelyssä.

Winnipeg Jets - Minnesota Wild

Voiko suomalaisille kiekkojännäreille olla parempaa paria? Patrik Laineen Winnipeg kohtaa Mikael Granlundin Minnesotan. Toisen kausi päättyy pettymykseen, toisen etenee askeleen lähemmäs kohti Stanley cupia. Granlund ja Laine eivät edes ole ainoat suomalaiset, joita seurata otteluparissa, sillä Minnesotan riveissä pelaa Mikko Koivu ja Winnipegissä Joel Armia. Viides mielenkiintoine seurattava on Winnipegin organisaatioon kuuluva puolustaja Sami Niku. Täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Niku pelasi loistavan kauden AHL:ssä. Viime viikolla hän pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa ja avasi siinä heti maalitilinsä. Jos hän pystyy murtautumaan Jetsin pudotuspelikokoonpanoon, voi hänestä tulla vielä tämän kevään suomalainen tuhkimotarina. 

Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 

Tässä on kaikki suuren tarinan ainekset. Vastakkain ovat kaksi Pohjois-Amerikan suurinta show-kaupunkia: elokuvamaailman pääkaupunki Los Angeles ja uhkapelimaailman pääkaupunki Las Vegas. Asetelmat ovat muutenkin kiinnostavat, sillä Kings on suurseura, joka on voittanut 2010-luvulla kaksi Stanley Cupia ja Golden Knights tulokasseura, jonka ensimmäinen kausi on rikkonut tulokasjoukkueiden ennätyksiä. Joukkue päätti runkosarjan voittamalla koko Tyynenmeren divisioonan, mutta tuhkimotarinalle saattaa olla tarjolla vieläkin suurempi palkinto.

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

Vastakkain ovat kaksi original six -joukkuetta kaupungeista, joissa kiekkokulttuuria ja perinnettä enemmän kuin monissa muissa NHL-kaupungeissa yhteensä. Molempien syömähampaina nähdään nuoret supertähdet, Auston Matthews Torontossa ja David Pastrnak Bostonissa. Molempien riveissä pelaavat uraansa pian lopettelevat tulevat Hall of Fame -pelaajat, Patrick Marleau Torontossa ja Zdeno Chara Bostonissa. Charalla on jo yksi Stanley Cup -sormus, mutta Marleaulta se puuttuu. Korjautuuko tilanne tänä keväänä?

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers

Nämä kaksi joukkuetta ovat yksi NHL:n tunnetuimmista taistelupareista ja verivihollisista. Pennsylvanian joukkueita yhdistää se, että molemmat tulivat NHL:ään samaan aikaan 1967. 90-luvulla taistelu oli intensiivistä, sillä Penguinsilla oli Lemieux-Jagr -kaksikkoa ja Flyersilla Eric Lindrosin johtama Legion of doom -ketju. Viimeksi nämä joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä 2012. Silloin Philadelphia yllätti mestarisuosikki Pittsburghin ja pudotti Sidney Crosbyn johtaman tähtisikermän kesälomalle. Tuo ottelusarja oli kuuma niin kaukalossa kuin katsomossa, sillä joukkueen fanitkin ottivat keskenään yhteen nyrkein. 

Muut otteluparit ovat:

Nashville-Colorado
Anaheim-San Jose
Tampa Bay-New Jersey
Washington-Columbus

Lue myös: Ohhoh, nyt löytyi mykistävä tilasto: Patrik Laine on maailman kovin maalintekijä!

Kilpailut

Uusimmat