Ruotsalainen NHL-tähtipelaaja lähtökuopissa? Ei suostunut antamaan seuralleen alennusta

12.12.2017 15:00 - Sami Ikonen

Ottawa Senatorsin on mietittävä ratkaisuja pitääkseen joukkueen kapteeni seurassa.

NHL:n parhaaksi puolustajaksi kahdesti valittu ruotsalainen Erik Karlsson haluaa olla maailman kallein puolustaja. Karlsson vaatii roimaa palkankorotusta nykyisen sopimuksen päättyessä keväällä 2019.

Tällä hetkellä kuusi ja puoli miljoonaa dollaria yhdestä kaudesta tienaava ruotsalainen ei suostunut antamaan nykyiselle seuralleen Ottawa Senatorsille sympatiaa ja niin sanottua "kotikaupungin alennusta", kun seura tarjosi jatkosopimusta. Senators varasi Karlssonin kesällä 2008, eikä puolustaja ole edustanut NHL:ssä muita joukkueita. 

Karlssonin viimeaikaiset kommentit ovat huolestuttaneet kaikkia Senatorsin kannattajia. Tähtipelaaja voi halutessaan lähteä seurasta, kun hänestä tulee vapaa agentti sopimuksen umpeututtua kesällä 2019. 

- Haluan saada mitä ansaitsen. En halua vähempää. Sillä ei ole lopulta väliä mihin seuraan lopulta päädyn, Karlsson kertoi Ottawa Sunin haastattelussa.

Tähtipelaaja on kuulunut jo useamman vuoden ajan NHL:n huippuihin. Hän on erottunut muista pelaajista erittäin taitavalla ja teknisellä pelaamisellaan varsinkin hyökkäyspäässä. Yksi kiekkosarjan taitavimmista puolustajista ei halua myydä palveluksiaan halvalla.

Joukkueen kapteenin vaatimukset pistävät Senatorsin vaikeaan tilanteeseen. Palkkakaton kanssa painiva seura joutuisi tekemään mittavia uhrauksia, jotta se ei menettäisi tähtipelaajaansa halvalla tai pahimmassa tapauksessa ilmaiseksi. Yksi vaihtoehto olisi myydä muita pelaajia pois, jotta palkakattoon riittäisi tilaa, mutta se voisi johtaa joukkueen laadun heikkenemiseen.

On myös mahdollista, että seura yrittäisi vaihtaa Karlssonin toiseen seuraan, mutta häviäisi kaupassa merkittävästi, koska ostajalla olisi selkeä etulyöntiasema neuvottelupöydässä.

Drew Doughty valittiin viime vuonna Vuoden puolustajaksi NHL:ssä. (kuva AOP) (kuva: AOP)

NHL:n toinen tähtipuolustaja Los Angeles Kingsin Drew Doughty on samanlaisessa tilanteessa kuin ruotsalainen virkaveljensä. Doughty on paljastanut, että haluaisi keskustella jatkosopimuksesta Karlssonin kanssa. Toissa kesänä Vuoden puolustajaksi valittu Doughty käyttää liigan kalleimman puolustajan P.K. Subbanin sopimusta ylitettävänä tavoitteena. Subban tienaa tällä hetkellä yhdeksän miljoonaa dollaria kaudesta, kun taas Doughty saa seitsemän.

P.K. Subban on tällä hetkellä NHL:n kallispalkkaisin puolustaja. (kuva AOP) (kuva: AOP)

Lue myös: Parhaimmat NHL-pelaajat listattiin pelinumeroittain - listalla vain kolme suomalaista

Lue myös: NHL-joukkue palkkasi kakkosvahdikseen kausikorttilaisen katsojan!

Lähde: Ottawa Sun 

Kilpailut

Uusimmat