Sami Vataseen vaihdettu pelaaja sai unelma-alun Anaheimissa - suomalaisella vaikeampaa

07.12.2017 21:30 - Sami Ikonen

Suomalaispuolustaja ei ole vielä avannut pistetiliään New Jerseyssä.

Viime viikolla NHL-seura Anaheim Ducks suostui vaihtamaan suomalaisen huippupuolustajansa Sami Vatasen syksyn yllättäjiin kuuluneeseen New Jersey Devilsiin. Vaihdossa Ducks sai devils-pelaajat Adam Henriquen ja Joseph Blandisin sekä kolmannen kierroksen varausvuoron ensi kesälle.

Sami Vatanen hakee uutta vauhtia uralleen New Jersey Devilsistä.

Alku Devilsissä ei ole ollut suomalaispuolustajalle tehokkuutta mitatessa suotuisa. Joukkueen ykkösketjussa pelaava Vatanen ei kolmen pelatun ottelun jälkeen ole yltänyt tehopisteille, plus-miinus -tilasto on yhdellä pakkasella ja jäähypenkillä hän on istunut yhteensä neljä minuuttia.

Ducks vaikuttaa olevan vaihtokaupan voittaja, sillä Henrique on aloittanut uudessa seurassaan upeasti. Viime yön NHL-kierroksella hyökkääjä pussitti kaksi maalia, kun Ducks voitti Ottawa Senatorsin lukemin 3-0. Nyt neljän pelatun ottelun jälkeen Henrique on tehtaillut tehot 2+3.

Adam Henrique siirtyi vaihdossa Anaheim Ducksiin

Vatasen vaihto saattaa olla NHL-uran pelastus, sillä hänen vastuunsa väheni ankkapaidoissa merkittävästi, kun joukkue halusi panostaa muihin puolustajiin. Esimerkiksi viime kesän laajennusdraftissä Ducks oli valmis luopumaan Vatasesta, kun tulokasseura Vegas Golden Knights sai valita jokaisesta NHL-seurasta yhden pelaajan. Vegas päätti lopulta ottaa Ducksista toisen puolustajan Clayton Stonerin.

Kausi alkoi Vatasella myöhässä, sillä kesällä käyty olkapääleikkaus piti miehen sivussa avausotteluista. Ennen vaihtoaan Ducksiin hän ehti pelata syksyn aikana 15 ottelua, joiden aikana hän sai tehtyä yhden maalin ja neljä maaliin johtanutta syöttöä.

Lue myös: Tragedia NHL:ssä: Syksyn läpimurtopelaaja joutuu lopettamaan uransa

Lue myös: NHL:n tulokasseuralla erikoinen ongelma - jo neljäs maalivahti loukkaantui!

Lähde: Eliteprospects

Arvostele artikkeli

Kilpailut

Uusimmat