Suomalaisurheilijoiden parhaat tuuletukset valittiin - katso top 5 -videot

03.12.2017 09:45 - Sami Ikonen

Itsenäisyyspäivän kunniaksi valittiin suomalaisurheilijoiden parhaita ilon hetkiä.

Viikonlopun ja lähestyvän itsenäisyyspäivän kunniaksi Voice.fi:n toimitus kasasi viisi suomalaisurheilijoiden ikimuistoisinta tuuletusta. 

5. Miekka tuppeen

Viime kaudella NHL:ssä ihailtiin suomalaisen superlahjakkuuden Patrik Laineen uskomatonta tulokasvuotta. Laine tykitti yhteensä 36 maalia Winnipeg Jetsille, joka oikeutti tulokkaiden maalipörssin toiselle sijalle. Erityisesti Laine tykkäsi tehdä maaleja Dallas Starsin verkkoon, kun hän teki heitä vastaan vuoden aikana kaksi hattutemppua.

Viime vuoden syyskuussa Laine teki maalin Dallasin verkkoon ja tuuletti maaliaan iskemällä mailansa miekan tyylisesti "tuppeen". 

4. "Ei tässä nyt varmaa lähetä sit mihinkään"

Miten itse reagoisit, jos kuulisit puhelimessa voittaneesi maailmanmestaruuden? Tommi Mäkinen sai kesken Ylen haastattelun puhelin ja kuuli, että ykkösvastustaja Carlos Sainz ei voinut enää jatkaa ratkaisevassa kisassa. MM-pisteissä toisena ollut Sainz oli ajamassa Mäkisen edelle, mutta joutui lopulta keskeyttämään, kun autoon tuli tekninen vika. Suomalainen ei osannut odottaa tätä, joten yltiömäiseen tuuletukseen hän ei ryhtynyt. 

Video on klassikkopätkä, joka ei toivottavasti poistu internetistä koskaan.

3. Helsinki, Porilaisten marssi

Lähestyvien talviolympialaisten lähestyessä on hyvä muistella miten Sochissa vuonna 2014 kävi. Suomi sai kisoista yhden kultamitalin, joka tuli miesten parisprintistä Sami Jauhojärven ja Iivo Niskasen hiihdoilla. Dramaattisten vaiheiden jälkeen Jauhojärvi irtosi loppusuoralla karkuun ja ylitti maaliviivan ensimmäisenä. Hiihtopari Niskanen liittyi "Mustin" juhlintaan, ja pian parivaljakko lähti yhdessä kiertämään hiihtostadionia.

Olympiavoittajien tanssituuletus näkyy videolla kohdasta 3:05 eteenpäin.

2. Lentävä härkä

Suomalainen jalkapalloikoni Shefki Kuqi teki upean uran Englannin jalkapallosarjoissa, jollaiseen moni muu ei ole yltänyt. "Kosovon härkä" nautti maalinteosta, ja se näkyi miehen tuuletuksissa. Eräs tuuletustyyli on syöpynyt myös monen brittifutiksen kannattajan mieleen; lentävä härkä -tuuletuksessa Kuqi hyppää korkealle ilmaan ja laskeutuu rintakehä edellä nurmelle. Maailman suosituin jalkapallovideopeli FIFA noteerasi tuuletuksen ja lisäsi sen uusimpiin versioihinsa.

Kelaa videossa kohtaan 0:29 nähdäksesi Kuqin Lentävä härkä -tuuletuksen.

1. Selänteen tulokasennätys

Teemu Selänne teki tulokaskaudellaan ennätyksen, jota ei varmaan ikinä päihitetä. Suomalainen teki ensimmäisellä kaudellaan NHL:ssä 76 maalia ja yhteensä 132 tehopistettä. Ohittaessaan Mike Bossyn asettaman maaliennätyksen, Selänne tuuletti maaliaan heittämällä pelihanskansa ilmaan ja esitti ampuvansa sen alas mailallaan. 

"Bossy's record is no more" luki kiekkohallin katsomossa, kun historiallinen maali syntyi.

Suomen urheiluhistoriasta löytyy lukuisia hienoja ja tunteikkaita tuuletuksia, mutta päätimme valita niistä nämä viisi. Toivotamma jokaiselle hyvää ja rauhallista joulun aikaa!  

Lisätään vielä yksi ylimääräinen video muistuttamaan kaikkia, että tuuletettaessa kannattaa olla varovainen. Kun Bratislavassa MM-kultaa voittanut jääkiekkomaajoukkue palasi takaisin Suomeen, joukkueen maalivahtivalmentaja Pasi Nurminen päätti kisojen kunniaksi esitellä oman versionsa Mikael Granlundin kuuluisasta ilmaveivistä. Hyvä esimerkki siitä, että tuuletettaessa kannattaa vahtia jokaista askeltaan.

Lue myös: 10 asiaa, jotka tapahtuvat firman pikkujouluissa

Lue myös: Piparintuoksuinen glögijuoppo vai ruikuttava ilonpilaaja - katso, mikä on pikkujoulunimesi!

Kilpailut

Uusimmat