Chicagon 19-vuotias tulokas teki hattutempun - on toiseksi nuorin, joka yltänyt suoritukseen

29.11.2017 10:13 - Sami Ikonen

Blackhawksin ja Ducksin ottelun jälkeen tutkittiin historiankirjoja.

Toissayön NHL-kierroksella Chicago Blackhawks kuritti vierastaan Anaheim Ducksia iskemällä seitsemän maalia ankkapaitojen verkkoihin. Ottelu päättyi lopulta 7-3 ja ykköstähdeksi valittiin Alex DeBrincat, joka teki NHL-uransa ensimmäisen hattutempun.

Vasta 19-vuotias DeBrincat oli lähellä päästä seuran historiankirjoihin, sillä hänestä tuli toiseksi nuorin Blackhawk, joka on yltänyt kyseiseen suoritukseen. NHL-legenda Jeremy Roenick oli vain neljä päivää DeBrincatia nuorempi, kun hän vietti kolmen maalin iltaa Chicagossa vuonna 1989. 

Ennätys ei ollut hyökkääjällä päällimmäisenä mielessä, vaan hän oli tyytyväinen omaan ja seuran suoritukseen.

- Kiekko pomppi minulle, ja on hienoa saada tämä asia pois alta, DeBrincat kertoi Chicago Tribunen haastattelussa ottelun jälkeen.

Alex DeBrincat siirtyi suoraan juniorisarjasta Blackhawksin riveihin.

Hattutempun kapellimestarina toimi joukkueen tähtipelaaja Patrick Kane. Laituri syötti ottelussa kolme maalia, joista yksi päätyi DeBrincatin lapaan. Yleisö osasi odottaa hattutemppua, kun DeBrincat laitettiin pelaamaan ylivoimaa Kanen kanssa.

Kaksikko pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, ja Kanella oli vain yksi asia mielessä; tulokkaan olisi nyt mahdollisuus tehdä ottelun kolmas maali. Erinomainen syöttö puolustajan jalkojen välistä takatolpalla odottaneelle DeBrincatille johti lopulta Chicagon kuudenteen maaliin ja hattusateeseen.

- Kaikki tiesivät, että Kane aikoo syöttää kiekon hänelle, Chicagon pelaaja Patrick Sharp kertoi. 

Vuoden 2016 varaustilaisuuden ensimmäiselle kierroksella varattu DeBrincat vietti viime kauden junioriliiga OHL:ssä, jossa hän teki 63:ssa ottelussa yhteensä 127 tehopistettä.

Pelaajan hyvät otteet toivat hänelle paikan ylimmälle sarjatasolle, eikä hän ole pettänyt seurajohdon luottamusta kuluneella kaudella. Kahdenkymmenen neljän ottelun jälkeen hän on iskenyt tehot 10+8=18, jotka nostavat hänet neljännelle sijalle NHL-tulokkaiden pistepörssissä.

Voit katsoa DeBrincatin hattutempun täältä.

Lue myös: NHL:n tulokasseuralla erikoinen ongelma - jo neljäs maalivahti loukkaantui!

Lue myös: Syöpään sairastunut NHL-pelaaja teki maalin - tuuletti maalia itkien

Lue myös: Jaromir Jagr, 45, teki avausmaalinsa Calgarylle!

Lähde: Chicago Tribune

Kilpailut

Uusimmat